ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: «Κύρωση Κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Αυτό που έχουμε να αναδείξουμε ως χώρα είναι ο πολιτισμός μας. Εδώ και πολλές δεκαετίες αδικούμε τον πολιτισμό μας. Το Υπουργείο Πολιτισμού θα έπρεπε να έχει προεξάρχουσα θέση και στην θέση και στην αρίθμηση των υπουργείων και εσείς το θεωρείτε δευτερεύουσας σημασίας. Όμως ο πολιτισμός έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση προς τον εξανθρωπισμό του βάρβαρου ανθρώπου. Αυτή είναι η έννοια του πολιτισμού. Και οι κυβερνήσεις δυστυχώς δεν προστατεύουν τον πολιτισμό μας και την πολιτιστική κληρονομιά μας. Αρκεί να δούμε για λίγη ώρα τηλεόραση για να καταλάβουμε ότι σήμερα η έννοια του πολιτισμού συμβαδίζει με την έννοια της βαρβαρότητας και του εκμαυλισμού.

Δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση υποθήκευσε στην πολιτιστική μας κληρονομιά με τα μνημόνια που υπέγραψε με τους δανειστές μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε δήθεν αρχαιολόγους και περιηγητές να καταληστεύουν την κληρονομιά μας και να γεμίζουν ξένα μουσεία και παραχωρώντας εθνικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. Πείτε μου εσείς μια χώρα η οποία έχει εθνική κυριαρχία και η οποία θα έκανε κάτι παρόμοιο; Καμμία!!

Το πόσο προστατεύετε την πολιτιστική μας κληρονομιά φάνηκε από τις φωτιές του καλοκαιριού και από τα λάθη σας, από την φωτιά στην Ολυμπία, από το τσιμέντωμα και την πλημμύρα στην Ακρόπολη. Και σήμερα έρχεστε να νομοθετήσετε το ακαταδίωκτο για τα συμβούλια μνημείων και αρχαιοτήτων. Γιατί το κάνετε αυτό; Για να αποδείξετε ότι είσετε η κυβέρνηση του ακαταδίωκτου και του ανεύθυνου για υπουργούς, βουλευτές, γραμματείς κ.ά.; Γιατί δίνετε αυτή την ιδιότυπη ασυλία σε όσους καταδυναστεύουν τον τόπο, συμπεριφέρονται αυταρχικά με διάθεση επιβολής φασισμού; Θεσπίσατε το ακαταδίωκτο για γιατρούς, υπουργούς, υπαλλήλους. Πού είναι η λογοδοσία που πρέπει να υπάρχει για κάποιον ο οποίος κατέχει θέση ευθύνης; Έχετε καταντήσει κυβέρνηση των ανεύθυνων, υπεύθυνη για την κατρακύλα του τόπου και της ΝΔ.

Από το 2008 έχει τεθεί το ζήτημα και εσείς μόλις πρόσφατα κάνετε μια συνάντηση με τον υπουργό δικαιοσύνης τον κ. Τσιάρα, για να προωθήσετε το θέμα του εισαγγελέα αρχαιοκαπηλίας. Μα έχουμε 2021!! Έπρεπε να περάσουν 13 χρόνια για να γίνει αυτό; Και σήμερα ακόμα το συζητάτε!

Δυστυχώς κάνετε τραγικά λάθη και δεν προστατεύετε τον πολιτισμό και την κληρονομία μας. Και θα σας το αποδείξω:

-Από ένα καλώδιο ρευματοκλοπής πήρε φωτιά η περιοχή των Μυκηνών. Δηλαδή έκλεβαν ρεύμα για να ηλεκτροδοτηθεί ο αρχαιολογικός χώρος! Που είναι από τους πλέον σημαντικότερους του τόπου μας. Πού είναι η ευθύνη της εφορίας αρχαιοτήτων; Γιατί δεν ελέγξατε τι έχει γίνει;

-Έγινε βίαιη απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη, ενώ θα μπορούσε να γίνει ένας ωραίος χώρος, και έχουμε συνύπαρξη των αρχαιοτήτων με την καθημερινότητα της πόλης.

-Βάλατε εισιτήριο 50 ευρώ στο υποθαλάσσιο μουσείο Αλοννήσου, που είναι το πρώτο επιπλεύσιμο μουσείο. Δηλαδή θα δίνει ο άλλος 50 ευρώ, θα βουτάει και θα κάνει ό,τι θέλει. Δεν είναι σοβαρή πολιτική αυτή. Δεν κάνει έτσι απλά πάρκα τις ενάλιες αρχαιότητες.

-Τσιμεντώσατε την Ακρόπολη! Γίναμε ρεζίλι στην Ουνέσκο, γίναμε ρεζίλι παντού. Βάλατε ακόμα και κομπρεσέρ στο μνημείο. Ορίστε, εδώ, δημοσίευμα της Λιμπερασιόν που μιλά για τσιμεντοποίηση και παραμόρφωση του μνημείου. Εμείς, και το καταθέτω στα πρακτικά, είχαμε κάνει ολόκληρη μελέτη, που θα αποδεικνυόταν πολύ φθηνότερη από την δήθεν χορηγία του Ωνασείου, και κάναμε ό,τι έχουν κάνει οι Ιταλοί στο Κολοσσαίο, δηλαδή ξύλινη κατασκευή, ώστε να διευκολύνονται τα άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα να βλέπουν τον χώρο. Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική. Απλώς αντιγράψαμε ένα επιτυχημένο μοντέλο!

-Στην πυρκαγιά στο Τατόϊ, υποστηρίξατε ότι δύο οικίσκοι που κάηκαν είχαν μικρής αξίας αντικείμενα. Ποιος κρίνει πόσης αξίας είναι τα αντικείμενα που κάηκαν; Παραδεχθήκατε δε ότι υπήρχαν κοντέϊνερς όπου είχαν κλειστεί τα ιστορικής αξίας αντικείμενα. Και μετά πανηγυρίζατε για την διαχείριση της φωτιάς, μέχρι την επόμενη μέρα που έγινε η αναζωπύρωση.

Ένα μεγάλο έγκλημα, διαχρονικό έγκλημα, που κάνουν όλες οι κυβερνήσεις, είναι ότι ποτέ δεν ζητούν τίποτα, κανένα από τα αντικείμενα που έχουν κλέψει ξένοι και τα οποία κοσμούν ξένα μουσεία. Αντίθετα, έχω εδώ κατάλογο με χώρες που διεκδικούν και κερδίζουν, παίρνουν πίσω αντικείμενα που τους ανήκουν. Το Μπενίν παίρνει πίσω αντικείμενα που είχαν αποσπάσει από την χώρα Γάλλοι αποικιοκράτες, οι Ινδιάνοι παίρνουν αντικείμενα που βρίσκονται σε Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, η Γερμανία επιστρέφει στην Γαλλία προτομή που ειχε κλαπεί, το μουσείο του Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία επιστρέφει στην Ρωσία αντικείμενα που ειχαν κλαπεί, το υπουργειο πολιτισμού της Αιγύπτου παρακολουθεί τις δημοπρασίες που γίνονται παγκοσμίως και κατάφερε να ανακτήσει 1.000 έργα τέχνης, επίσης οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην Αίγυπτο 5 αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν λαθραία στο έδαφός τους, οι Νήσοι του Πάσχα πήραν από μουσείο της Νορβηγίας χιλιάδες αντικείμενα που είχαν κλαπεί από φημισμένο εξερευνητή, η Ουκρανία πήρε πίσω από την Αυστρία τους θησαυρούς της Κριμαίας, η Κολομβία και η Αργεντινή επέστρεψαν αρχαία αντικείμενα στο Περού, η Λιβύη διεκδικεί από την Βρετανία κλεμμένο αρχαίο ελληνικό άγαλμα που βρέθηκε βεβαίως εκεί, το Ιράν διεκδικεί από Βρετανία, Βέλγιο, Ιταλία, ΗΠΑ κλεμμένα περσικά αντικείμενα. Έχω δεκάδες τέτοια παραδείγματα να σας δώσω.

Γίνονται δημοπρασίες ελληνικών αρχαίων αντικειμένων και δεν κάνετε τίποτα. Ορίστε, Γερμανός πουλά υδρία σε δημοπρασία στο Μόναχο 2/11/2020. Υπάρχει στο διαδίκτυο. Στην Τουρκία, πήγαν να πουλήσουν σπάνια αρχαία ελληνική δραχμή έναντι 1 εκατ. δολλαρίων! 1.170 αντικείμενα από την Κέρκυρα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, αντικείμενα, νομίσματα, κτερίσματα, αγάλματα από Ζάκυνθο, Λευκάδα, Αιτωλία, Ακαρνανία, Λοκρίδα, Χαλκίδα, Κύμη, Πάρο, Θράκη έχουν μεταφερθεί στο Βρετανικό Μουσείο. Πρέπει τα κόμματα να συζητήσουμε και να ετοιμάσουμε έναν τρόπο νόμιμο για να διεκδικήσουμε σωστά. Και δεν είναι μόνο τα γλυπτά του Παρθενώνα εδώ στην Αθήνα. Υπάρχει και ο Παρθενώνας της Πελοποννήσου, ο ναός του Επικουρείου Απόλλωνος. Επίσης, περιέργως κρύβονται κοσμοϊστορικές ανακαλύψεις από το υπουργείο. Ο περιώνυμος μακεδονικός τάφος, που είναι πολύ μεγάλος για να είναι ένας απλός τάφος και προσιδιάζει ως τάφος της Ολυμπιάδας τι έχει γίνει; Κανείς δεν λέει που είναι τα ευρήματα. Ο αρχάνθρωπος των Πετραλώνων, ο αρχάνθρωπος της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία. Πού είναι αυτά τα ευρήματα;

Ο πρωθυπουργός προ ημερών μίλησε εκ του ασφαλούς για τα γλυπτά του Παρθενώνα. Πουλάει πατριωτισμό; Γιατί δεν ζήτησε και τα κλεμμένα των Γερμανών από την κ.Μέρκελ που ήρθε στην Αθήνα; Γιατί δεν ζήτησε τα λεφτά από το κατοχικό δάνειο, τις επανορθώσεις; Και γιατί πήγε στη Γαλλία για να ζητήσει τα γλυπτά του Παρθενώνα; Αφού αμέσως μετά πήγε στην Αγγλία.

Ο Ερντογάν χθες μίλησε για το μεγαλείο της Τροίας. Και αναρωτιέμαι έχετε ακούσει εσείς ποτέ Έλληνα πρωθυπουργό να μιλά για το μεγαλείο του Βυζαντίου, ή της αρχαϊκής εποχής; Έχει μιλήσει ποτέ Έλληνας πολιτικός για την χιλιόχρονη ελληνική αυτοκρατορία στο Βυζάνιο; Όχι. Γιατί υπάρχει η ψευτοαριστερά, που ό,τι ελληνικό και ιστορικό το θεωρεί φασιστικό και αναχρονιστικό. Εσείς όμως φταίτε γι’ αυτό, γιατί με την στάση σας ενοχοποιήσατε στον Έλληνα την γαλανόλευκη, που είναι η μήτρα για τον πολιτισμό μας.

Έχω εδώ μια μελέτη κορυφαίων πανεπιστημιακών καθηγητών, Ελλήνων και ξένων και γενετιστών, με την οποία δεν έχει ασχοληθεί ούτε το υπουργείο παιδείας ούτε το δικό σας υπουργείο, και η οποία αναφέρεται στην σύνθεση του νεώτερου ελληνικού κόσμου. Την καταθέτω στα πρακτικά. Λέει λοιπόν αυτή η μελέτη (επειδή έχουμε ακούσει ότι δεν είμαστε Έλληνες αλλά είμαστε απόγονοι των Τούρκων των Σλάβων και όσων πέρασαν από την Ελλάδα) ότι η ταυτότητα των σημερινών Ελλήνων, βάσει 270.000 δεικτών DNA που εξετάστηκαν, δείχνει αυτοχθονία!! Οι απόγονοί μας και εμείς είμαστε το ίδιο ακριβώς, ίδια πάστα, ίδια ράτσα, ίδιοι σε όλα, ακόμα και στην διχόνοια. Γιατί αυτά δεν διδάσκονται στα σχολεία; Γιατί να έχουμε ελληνόπουλα που ντρέπονται για την καταγωγή τους; ΜΑ γιατί τώρα, σήμερα, γίνεται η αλλοίωση του πληθυσμού μας μέσω των ανθρώπων που έρχονται βίαια από τα απέναντι παράλια και εσεις του δίνετε αφειδώς άσυλο.

Η ηγεμονία της ψευτοαριστεράς ευτέλισε τις αξίες και τα ιδανικά. Ταυτίζετε τον πατριωτισμό με την ενοχή. Αν μιλήσεις για πατριωτισμό είσαι ακροδεξιός και φασίστας, αν μιλήσεις για την ιστορία είσαι ναζιστής. Έχετε ταυτίσει τον πατριωτισμό με την ακροδεξιά και την χούντα, ενώ αυτό είναι το άλλοθι του εθνομηδενισμού. Ο πατριωτισμός προϋποθέτει δημοκρατία και το αντίστροφο. Προϋποθέτει αγάπη για την Ελλάδα, την σημαία, την πατρίδα, το έθνος και αγώνα γι’ αυτά.

Εμείς είμαστε πατριωτικό κόμμα. Κουβαλάμε μέσα μας τον τόπο μας. Κουβαλάμε την Ελλάδα όπου κι αν πάμε. Αυτή είναι η πατρίδα που θέλουμε. Δεν φεύγει από την καρδιά μας. Θα υποστούμε απώλειες αλλά ελπίζουμε ότι θα μάθουμε από τις εμπειρίες μας. Υποχόμαστε όμως ότι δεν προδώσουμε ποτέ κανένα από εσάς και κανέναν Έλληνα πατριώτη.

Όλο το μηντιακό σύστημα είναι στα χέρια ενός ανθρώπους. Κάποιου κυρίου Ιάσωνα Αποστολόπουλου. Είναι ο άνθρωπος λένε που σώζει ζωές. Για εμάς δεν είναι. Ζωές σώζουν το ελληνικό λιμενικό, η αστυνομία, οι γιατροί, οι νοσηλευτές. Δεν γνωρίζω τι δουλειά κάνει αυτός ο άνθρωπος, αλλά αν είναι πραγματικός φιλάνθρωπος τότε να πάει στην Τουρκία και να εμποδίσει τις βάρκες με τα μωρά και τις εγκύους να βγουν στο πέλαγος και πνίγονται. Όχι να επιτρέπει τον απόπλου με τις πλάτες κάποιας ΜΚΟ.

Ένα αξιοπερίεργο είναι πως όλοι αυτοί έρχονται εδώ με χαμένα χαρτιά. Το μόνο που δεν χάνουν είναι το iphone. Και έχουμε την ΕΛΣΤΑΤ η οποία ψάχνει να δει πόσα WC υπάρχουν σε κάθε σπίτι αλλά δεν ενδιαφέρεται να δει πόσοι και ποιοι έχουν μπει παράνομα στην χώρα μας.

Ο Έλληνας δεν καταλαβαίνει τι ζημιά έχει πάθει με την λογική του «το μη χείρον βέλτιστον». Είναι ανεπανόρθωτη η ζημιά. Σκέφτεται να ψηφίσει Τσίπρα για να φύγει ο Μητσοτάκης ή το αντίθετο. Η αλήθεια χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να λάμψει και το ψέμα χρειάζεται προσπάθεια για να μείνει στην επιφάνεια. Και εσείς με τα ψέματα και τα ΜΜΕ κοροΪδεύετε τον ελληνικό λαό. Χρησιμοποιείτε τα ΜΜΕ ως δούρειο ίππο. Η γυναίκα όμως του Καίσαρα πρέπει και να φαίνεται και να είναι τίμια. Και εσείς δεν είστε. Είστε αριστεροφοβικοί και όχι ελληνοκεντρικοί.

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή νερού αύριο στη Θέρμη λόγω εργασιών μετατόπισης αγωγού
Επόμενο άρθροΟμοβροντία Κοροξενού – Μουσιώνη για τα μέτρα και την κατάσταση στο ΕΣΥ – Ηχητικό Focus FM