Κυρ. Μητσοτάκης: Θα ενημερώσω τους ομολόγους μου για την τουρκική προκλητικότητα

Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής, στο πλαίσιο της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιανατολική Ευρώπη (SEECP) είναι η επανεκκίνηση, με πιο εντατικούς ρυθμούς, της προσπάθειας να «αγκυροβολήσουν» οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στο ασφαλές λιμάνι της Ευρώπης, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης  και σημείωσε πως «η Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά στη νοτιοανατολική Ευρώπη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του, μεταξύ των οποίων και ο Όλαφ Σολτς για την τουρκική προκλητικότητα. Ξεκαθάρισε πάντως πως «σε καμία περίπτωση η Σύνοδος αυτή δεν έχει ως κύριο αντικείμενο την Τουρκία».

Σε ό,τι αφορά τα έργα της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι κάτοικοι της πόλης «γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κυβέρνηση αυτή έχει σκύψει με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και ολοκληρώνει μία σειρά από σημαντικά έργα υποδομής στη Βόρεια Ελλάδα».

Σχετικά με την παράδοση του «ορφανού χιλιομέτρου» στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, που έγινε πριν από λίγες ημέρες, σημείωσε ότι ήταν ένα μικρό έργο, μεν, πλην όμως επώδυνο για τους Θεσσαλονικείς που ταλαιπωρούνταν σε ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο κάθε καλοκαίρι στη διαδρομή προς το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής και αντιστρόφως. Από φέτος, όμως, γλυτώνουν αυτήν την ταλαιπωρία.

Για το μετρό είπε ότι είναι εφικτό να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2023 ενώ σχετικά με το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ και την ανάπλαση της περιοχής της Τούμπας υπογράμμισε: «Έχουμε τώρα στα χέρια μας το κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει, επιτέλους, ένα υπερσύγχρονο νέο γήπεδο, αλλά ταυτόχρονα να προχωρήσουμε και σε σημαντική ανάπλαση της περιοχής γύρω από το γήπεδο της νέας Τούμπας.

 

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ
Επόμενο άρθροΕπιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας