Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος της ΝΔ η αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης. Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές τόνισε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ, στην οποία προήδρευσε, και η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών που θα γίνουν, είτε Απρίλιο, είτε Μάιο θα καθορίσει τις εξελίξεις, και τόνισε ότι η ΝΔ θέλει ένα αποτέλεσμα που να μην αφήνει αμφιβολίες για τη νίκη της στις επαναληπτικές εκλογές.

«Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας -δεν είναι μυστικό- οι εκλογές θα γίνουν, είτε τον Απρίλιο, είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές. Οι δεύτερες, θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά, οπότε νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα” είπε ο πρωθυπουργός.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί η διάταξη που θα βάζει «μπλόκο» στο «κόμμα Κασιδιάρη» ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Όπως αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της Νέας Δημοκρατίας, η κυβερνητική πρόταση έχει ήδη σταλεί στα κόμματα για παρατηρήσεις, καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να αποτρέψει -με κάθε θεσμικό μέσο- την επάνοδο στη Βουλή ενός νέου νεοναζιστικού μορφώματος.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Φωτιά σε μονοκατοικία σε περιοχή του Λαγκαδά
Επόμενο άρθροΈξωση σε οικογένεια στα Πατήσια για χρέος 881 ευρώ σε κοινόχρηστα