Ο πρωθυπουργός, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε, έκανε γνωστές τις προθέσεις του για προσφυγή στις κάλπες ανακοινώνοντας τον μήνα, όχι όμως και την ακριβή ημερομηνία.

«Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο. Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο. Και δεν θα γίνουν -θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο- διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη. Πολύ πιθανό. Και δεν θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο. Και φυσικά έχουμε και την περίοδο των Πανελληνίων, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού» είπε ο πρωθυπουργός.

«Η πρώτη κάλπη πρέπει να μας πει «ποιος» πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα. Η δεύτερη, εφόσον χρειαστεί, -που το θεωρώ πάρα πολύ πιθανό να χρειαστεί- θα μας υποδείξει και «πώς» θα κυβερνηθεί η χώρα. Από ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Κι εκεί πέρα προφανώς και θα σεβαστώ και θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Με «κλειδωμένο» πλέον τον μήνα στο Μαξίμου έχουν κυκλώσει δύο πιθανές ημερομηνίες. Την 21η Μαΐου και την 28η Μαΐου.

Η τραγωδία στα Τέμπη
Με το σοκ στην ελληνική κοινωνία από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη να παραμένει ισχυρό, ενδιαφέρον προκαλεί μεταξύ άλλων η δήλωσή του πρωθυπουργού ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση με την Hellenic Train που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και λειτουργεί τους επιβατικούς σιδηροδρόμους στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα ΟΣΕ που «υπήρξε διαχρονικά -και επί ημερών Νέας Δημοκρατίας- η μεγάλη ”τρύπα” του Ελληνικού Δημοσίου. Με χρέη συσσωρευμένα, τα οποία έκαναν την Ολυμπιακή να φαντάζει πολύ μικρή, ως προβληματική…» και πιστός στο αφήγημα της διάχυσης ευθυνών τόνισε πως «διαχρονικά έχουν ευθύνες οι παρατάξεις που κυβέρνησαν».

Για την τηλεδιοίκηση επέμεινε στο ότι «το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε στη Λάρισα από τον Νοέμβριο του ‘22».

Προηγούμενο άρθροΔεν θα γίνουν δρομολόγια αύριο σε κάποιες γραμμές τρένων καθώς οι μηχανοδηγοί αντιδρούν γιατί δεν τους δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια
Επόμενο άρθροΆστατος ο καιρός και μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα