Κυρ. Μητσοτάκης: Εθνικής σημασίας η συμφωνία με τη Γαλλία-Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Στην εισαγωγική τοποθέτηση του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε εκτενώς στην αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια εξέλιξη που ενισχύει τη θέση της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Ακόμα αναφέρθηκε στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως θα συνεχιστούν.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η συνεδρίαση αυτή είναι η «πρώτη η οποία γίνεται μετά από μία Συμφωνία πολυσήμαντη -και τολμώ να πω, χωρίς προηγούμενο για τη χώρα- την υπογραφή της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδος – Γαλλίας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

“Αυτή και μόνο η ατζέντα προοπτικής νομίζω ότι απαντά και στους ψευτολεονταρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εκλογών. Γιατί, όπως έχω πει επανειλημμένα, αυτές θα γίνουν στην ώρα τους, όπως ορίζει το Σύνταγμα, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας. Τώρα όμως κλείνει μία γόνιμη διετία εγκαινιάζοντας μία νέα, ακόμα πιο αισιόδοξη για όλους. Και αυτή μάλιστα θα έχει και έναν ευρύτερο ορίζοντα” είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε:

“Η σχετική παραφιλολογία, λοιπόν, είναι και άκαιρη και άκυρη. Θα έλεγα ότι μερικές φορές είναι και διαβρωτική για τη δουλειά την οποία πρέπει να κάνουμε. Γι’ αυτό και σε όλη αυτή την κενολογία εμείς απαντάμε με εργασία”.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις είπε ότι αυτές θα συνεχιστούν, όχι μόνο γιατί το έργο της κυβέρνησης αντανακλάται ήδη στη συνολική ανάπτυξη.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς παρέλαση η επέτειος απελευθέρωσης της Ξάνθης λόγω μίνι lockdown
Επόμενο άρθροΚατατέθηκε στη Βουλή το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2022