Κυρ. Μητσοτάκης: Διάλογο με το παράλογο δεν μπορούμε να κάνουμε

“Θα σας ξαναπώ αυτό το οποίο λέω πάντα: θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Και οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς, ότι η χώρα δεν έχει απλά μία ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα, την οποία πιστεύω ότι φροντίσαμε αυτά τα τρία χρόνια να την ενισχύσουμε έτι περαιτέρω, αλλά έχει ταυτόχρονα και πολύ ισχυρούς συμμάχους και εντάσσεται σε ένα πλαίσιο χωρών που αντιλαμβάνονται ότι τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται δια της βίας και οι διαφορές μεταξύ των κρατών πρέπει να λύνονται με μοναδικό γνώμονα και μοναδικό σημείο αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο. Διότι διάλογο με το παράλογο δεν μπορούμε να κάνουμε” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή “Στο Κέντρο” και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει παρέμβαση και στη βενζίνη και οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο, ενώ τόνισε πως ίσως η παρέμβαση αυτή να γίνει και με πιο ενισχυμένο τρόπο.

Αναφορικά με τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «οι σταθεροί εκλογικοί κύκλοι είναι κατάκτηση για τη χώρα», καθώς και ότι θέλει να κριθεί στο τέλος της τετραετίας για το έργο το οποίο θα έχει επιτελέσει. Τόνισε πως «είναι κοινός τόπος εντός και εκτός Ελλάδος: ότι η απλή αναλογική δημιουργεί συνθήκες αστάθειας ενόψει του επόμενου εκλογικού κύκλου. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας και νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει και τις πολιτικές εξελίξεις στο βαθμό που εκτιμώ, όπως έχω πει πολλές φορές, ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές».

Προηγούμενο άρθροΤσίπρας: Αρνητικός ο ΣΥΡΙΖΑ εάν υπάρξουν υποχωρήσεις εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πολύωρες διακοπές νερού σήμερα σε διάφορες περιοχές