Κύπρος: Σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6

Οι εταιρείες ενέργειας TotalEnergies και ENI ανακοίνωσαν σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου στο οικόπεδο Cronos-1, στο τεμάχιο 6, στα ανοιχτά της Κύπρου.

Όπως μετέδωσε το philenews, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ENI, oι προκαταρκτικές εκτιμήσεις στο κοίτασμα Cronos-1 του τεμαχίου 6 υποδεικνύουν την ύπαρξη 2,5 tcf φυσικού αερίου. Η «σημαντική ανακάλυψη» έγινε σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από τις ακτές της Κύπρου και σε βάθος 2.287 μέτρων ενώ μια πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για απόθεμα αερίου 70 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αναφέρει ότι πρόκειται για τεράστιο κοίτασμα, «ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου», όπως επισημαίνει, και ότι θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για να μπορέσει να ξεκινήσει η εκμετάλλευσή του. Προσθέτει ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να αυξηθεί η ενεργειακή αυτονομία της Ιταλίας και ολόκληρης της Ευρώπης.

Η La Repubblica αναφέρει παράλληλα ότι το Ισραήλ έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος να περνά από την Κύπρο και να φτάνει στην Ελλάδα και σε διάφορες άλλες χώρες της ΕΕ.

 

 

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ – Νάσος Ηλιόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει στη Βουλή απολογούμενος
Επόμενο άρθροΠρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στον Focus FM:”Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς – Συνεχίζει την επιδότηση της ενέργειας για να πλουτίζουν δέκα οικογένειες”