Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στις Φυλακές της Κύπρου, καθώς παρατηρείται έντονη συμφόρηση στα κελιά, δεν υπάρχει μόνιμη διεύθυνση και αναμένεται η καθιερωμένη προεδρική χάρη, μετά τις προεδρικές εκλογές.

Παράλληλα, διακινούνται φήμες για διατύπωση απειλών από κατάδικους εναντίον κρατικών αξιωματούχων, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα.

Χθες ένας κατάδικος έκοψε τα χέρια του στο Φρουραρχείο των Φυλακών, χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και αφού του έγινε συρραφή τραυμάτων επέστρεψε στις Φυλακές και παρακολουθείται ώστε να αποτραπεί νέα απόπειρα.

Την πλήρωσε ο Λοχίας

Στις αρχές της εβδομάδας Λοχίας του Τμήματος Φυλακών τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, στη προσπάθεια του να χωρίσει Ελληνοκύπριο κατάδικο ο οποίος είχε εμπλακεί σε καυγά με δύο αλλοδαπούς από τη Συρία.

Οι τρεις κατάδικοι άρχισαν να διαπληκτίζονται στη πτέρυγα 9 και στη συνέχεια ήρθαν στα χέρια. Οι δύο αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο γραφείο των δεσμοφυλάκων για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Λίγη ώρα αργότερα, εισήλθε στο γραφείο και ο Ελληνοκύπριος, ο οποίος προσπάθησε να επιτεθεί στου δύο αλλοδαπούς με αποτέλεσμα να σπάσουν αντικείμενα και να προκληθούν ζημιές στο γραφείο. Ο Λοχίας της πτέρυγας προσπάθησε να τους χωρίσει και τραυματίστηκε στο χέρι. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο Ελληνοκύπριος, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία κρατούσε μεταλλικό αντικείμενο.

Τον κάρφωσαν στο σβέρκο

Σε άλλο επεισόδιο, την περασμένη Κυριακή, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ Σύρων στο γήπεδο των Φυλακών. Ομάδα Σύρων επιτέθηκε σε ομοεθνή τους και με μεταλλικό αντικείμενο τον κάρφωσαν στο σβέρκο προκαλώντας ευτυχώς ελαφρύ τραυματισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, οι Σύροι είχαν διαφορές με τον ομοεθνή τους γιατί είχε συνταχθεί ε την πλευρά Κούρδων με τους οποίους βρίσκονται σε αντιπαράθεση.

Αποχή από φαγητό

Εξάλλου την περασμένη Τρίτη στη πτέρυγα 1Β των Φυλακών δημιουργήθηκε αναστάτωση με τους κρατούμενους να αρνούνται να φάνε διαμαρτυρόμενοι για την ποιότητα του φαγητού που προσφέρεται το τελευταίο διάστημα, αλλά και για την φημολογούμενη πρόθεση να μην τους δοθεί η προεδρική χάρη που θα δοθεί λόγω της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι κρατούμενοι στην πτέρυγα 1Β είναι αυτοί που έχουν καταδικαστεί για αδικήματα σεξουαλικής φύσης. Διαμαρτύρονται ακόμα γιατί εξαιρούνται από το δικαίωμα να ενταχθούν στην ανοικτή φυλακή και δεν τους επιτρέπονται οι άδειες με συνοδεία.

Σε ολόκληρη τη Φυλακή υπάρχει αναμονή για την απονομή χάρης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι άγνωστο αν θα χαριστεί το 1/4 ή το 1/3 των ποινών, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση. Επίσης αναστάτωση δημιουργούν οι φήμες πως δεν θα δοθεί χάρη σε όσους έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών και για σεξουαλικά εγκλήματα. Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες πιθανότητα να προκύψει αναταραχή, όπως και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: 81χρονος επιβίωσε για μία εβδομάδα εγκλωβισμένος στο ΙΧ του τρώγοντας κρουασάν και χιόνι
Επόμενο άρθροΟ καιρός σήμερα 10/03 σε Μακεδονία και Θράκη