Κύπρος: Ανοιξαν οι κάλπες – ομαλά και χωρίς προβλήματα η ψηφοφορία

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η διαδικασία ξεκίνησε ομαλά, χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.


Μετά από διακοπή μιας ώρας, θα ξεκινήσει εκ νέου στις 1:00 μ.μ. και θα λήξει στις 6:00 μ.μ., οπότε θα κλείσουν οι κάλπες τόσο στη Δημοκρατία, όσο και στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορεί να παραταθεί η ψηφοφορία σε εκλογικό κέντρο, εάν κατά την ώρα λήξης της ψηφοφορίας αναμένει να ψηφίσει μεγάλος αριθμός εκλογέων.

Οι Κύπριοι ψηφίζουν για την εκλογή του 8ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος θα διαδεχθεί τον νυν Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη που αποχωρεί έπειτα από 10 χρόνια διακυβέρνησης και δύο προεδρικές θητείες στο ενεργητικό του.

Στις εκλογές συμμετέχουν συνολικά 14 υποψήφιοι, αριθμός που αποτελεί τον μεγαλύτερο στην ιστορία των Προεδρικών Εκλογών της Κύπρου. Από αυτούς, οι τρεις αφορούν σε κομματικούς υποψήφιους και οι 11 σε ανεξάρτητους.

Προηγούμενο άρθροΚοζάνη: Στους μείον 7 βαθμούς ο υδράργυρος στο Μεταξά
Επόμενο άρθροΣεισμός 6,1 βαθμών ανοικτά του Κοκίμπο της Χιλής