«Κριτήριο για την πορεία της πανδημίας αποτελούν οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις και όχι οι μολύνσεις» // Στους εξωτερικούς χώρους μπορούν να διασκεδάσουν μαζί εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι-Κ. Γουργουλιάνης στον Focus FM-HXHTIKO

Έκκληση να μην αποφασίζουμε με βάση τις μολύνσεις στη χώρα μας απηύθυνε μιλώντας στον ρ/σ Focus 103.6 ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

«Αυτό που ζούμε με τον υπερβολικό αριθμό των μολύνσεων, από μόνο του δε λέει τίποτα. Αύξηση στις νοσηλείες δεν έχουμε δει. Να μην συνδέουμε τις μολύνσεις αλλά να βλέπουμε τα δεδομένα» σημείωσε.

«Το κριτήριο για την πορεία της πανδημίας αποτελούν οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις και όχι οι μολύνσεις» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι κάτι ανάλογο παρατηρείται στη Βρετανία, στο Ισραήλ και στην Πορτογαλία, όπου παρότι εντοπίζονται χιλιάδες κρούσματα, οι θάνατοι είναι ελάχιστοι, το ίδιο και οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ.

«Άρα αυτό το ευρωπαϊκό πανδημικό κύμα δεν ακολουθείται από νοσηλείες και θανάτους», ανέφερε ο καθηγητής.

«Μια μεγάλη κατηγορία από αυτά τα κρούσματα που ανησυχούν είναι νέοι άνθρωποι οι οποίοι όμως που θα το περάσουν στο πόδι, πάρα πολύ ήπια, χωρίς συμπτώματα» υπογράμμισε. Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των νέων είπε: «Προσωπικά δεν θα έδινα οδηγίες για μαζικό εμβολιασμό σε αυτές τις ηλικίες».

Ο κ. Γουργουλιάνης ανέφερε ακόμη ότι στους εξωτερικούς χώρους μπορούν να διασκεδάσουν μαζί εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

«Να μη μεταφέρουμε αυτή την τρομακτική εικόνα από τις τηλεοράσεις» ανέφερε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ:

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση: Ανακοίνωση τύπου για το πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων εστίασης μέσω ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθροΔριμεία κριτική Κ. Βελόπουλου στην ΠτΔ για τη γιορτή της Δημοκρατίας // ΗΧΗΤΙΚΟ-Focus FM