Κρήτη: Μαύρη πρωτιά στην αύξηση της ανεργίας- Λάθος η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού//Στέλιος Βοργιάς στον Focus FM

“Η πολιτική πρέπει να έχει ηθική, είναι ανήθικο εν μέσω πανδημίας να προχωράς σε τέτοιες κινήσεις” τόνισε μιλώντας στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αναφορικά με τις προωθούμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Ο κ Βοργιάς αναφέρθηκε και στην μαύρη πρωτιά που κατέχει η Κρήτη καθώς σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat καταλαμβάνει τη πρώτη θέση στην αύξηση της ανεργίας σε σχέση με όλες τις Περιφέρειες όλων των Χωρών της Ε.Ε.

«Η Κρήτη έρχεται πρώτη στην αύξηση της ανεργίας όχι στην χώρα μας αλλά σε όλη την Ευρώπη, με ποσοστό +5,6% και δεύτερες να φανταστείτε είναι οι Βαλεαρίδες νήσοι στην Ισπανία με 4,3% αύξηση». Η κατάσταση είναι δύσκολη επεσήμανε ο κ Βοργιάς τονίζοντας πως ήταν μεγάλο λάθος η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού.

«Θα έπρεπε να αξιοποιηθεί ο πρωτογενής τομέας. Δυστυχώς δεν υπήρξαν εθνικές πολιτικές και οι πρώτοι που την πληρώνουν είναι τώρα οι εργαζόμενοι».

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Προηγούμενο άρθροΦιλιππίδης: Ποινική δίωξη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες
Επόμενο άρθροΑντίθετοι στο άνοιγμα των γυμναστηρίων με πιστοποιητικό εμβολιασμού οι ιδιοκτήτες-Τo δικαίωμα στην άσκηση ανήκει σε όλους// Κ. Κοπαρανίδης στον Focus FM