Μια σοβαρή καταγγελία ειδικευόμενης χειρουργού σε βάρος επιμελητή γιατρού του Νοσοκομείου Χανίων είδε το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με την οποία εφημερεύον ακτινολόγος αρνήθηκε να προχωρήσει σε ιατρική πράξη.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μπέα στην ΕΡΤ Χανίων, η γιατρός, ήταν στα επείγοντα όταν τα ξημερώματα της Κυριακής κλήθηκε να εξετάσει τον 18χρονο νεαρό θύμα τροχαίου, ο οποίος στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Η γιατρός έκρινε απαραίτητο να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία το θύμα του τροχαίου, για να αξιολογηθεί πλήρως η κατάστασή του και – αφού ενημέρωσε τους επιμελητές της οι οποίοι και συμφώνησαν για την άμεση διενέργεια της εξέτασης – επικοινώνησε με τον εφημερεύοντα ακτινολόγο, ο οποίος αρνήθηκε να προχωρήσει στην ιατρική πράξη.
Μάλιστα η γιατρός δηλώνει στην αναφορά της στη Διοίκηση ότι δέχθηκε την οργισμένη φραστική επίθεση του ακτινολόγου ο οποίος φαίνεται ότι πήγε στα ΤΕΠ και – σύμφωνα με μάρτυρες – επιχείρησε να της επιτεθεί.
Ο κ. Μπέας επικοινώνησε άμεσα την ειδικευόμενη χειρουργό, προκειμένου να ενημερωθεί εκτενώς για το συμβάν, ενώ διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Παπαδάκη.
Δεδομένου ότι ο νεαρός τραυματίας είχε υποστεί σοβαρά εξωτερικά τραύματα αλλά και εσωτερική αιμορραγία, χρειάστηκε να χειρουργηθεί, να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στη ΜΕΘ όπου νοσηλεύεται σταθεροποιημένος, εύλογα προκύπτει το ερώτημα τί θα είχε συμβεί, αν τελικά η ειδικευόμενη χειρουργός δεν είχε το σθένος να επιμείνει για την ανάγκη να γίνει η αξονική τομογραφία.

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθησαν πέντε διακινητές για μεταφορά παράνομων μεταναστών
Επόμενο άρθροΠαραλλήρημα προκλητικότητας από τον Χουλούσι Ακάρ: «Θα κολυμπήσουμε ως το Καστελλόριζο»