Κρήτη: Επιτήδειοι “ξάφρισαν ηλεκτρονικά¨ λογαριασμό δημάρχου, θύματά τους και άλλοι αυτοδιοικητικοί

Στο στόχαστρο τους φαίνεται να έχουν βάλει αιρετούς της αυτοδιοίκησης, νυν αλλά και πρώην, οι επιτήδειοι που μέσω διαδικτύου «αδειάζουν» τους λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.

Τελευταίο θύμα των απατεώνων, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος από τη μια στιγμή στην άλλη είδε να εξαφανίζονται από τον τραπεζικό λογαριασμό του 7.800 ευρώ.
Όπως είπε ο ίδιος ο κ. Φραγκάκης μιλώντας στο Cretalive, βρισκόταν καθ’ οδόν με τη σύζυγό του στο αυτοκίνητο όταν δέχθηκε τηλεφώνημα αγνώστου. Ο συνομιλητής του ισχυρίστηκε ότι του χρωστούσε το ποσό των 380 ευρώ και του ζητούσε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς του δημάρχου προκειμένου βάλει πίσω τα … χρωστούμενα.
Το θράσος των απατεώνων ήταν τέτοιο που δεν δίστασαν να ζητήσουν ακόμη και το Pin του λογαριασμού από τον δήμαρχο! Για καλή του τύχη ο κ. Φραγκάκης έδωσε στον περίεργο “οφειλέτη” στοιχεία ενός δευτερεύοντα λογαριασμού. Μέσα σε λίγη ώρα, ωστόσο, ολόκληρο το περιεχόμενο του, δηλαδή τα 7.800 ευρώ είχαν “κάνει φτερά”!
Ο δήμαρχος Μινώα έκανε τη σχετική καταγγελία στις αρχές για την απάτη και την κλοπή των χρημάτων με την Ασφάλεια Ηρακλείου να αναλαμβάνει την υπόθεση.
Θύμα απάτης και πρώην δήμαρχος
Θύμα των επιτηδείων έπεσε επίσης και πρώην δήμαρχος στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. Στη δική του περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που κατάφεραν να αποσπάσουν οι απατεώνες ήταν μικρό.

Προηγούμενο άρθροΑνώγεια: Δύο συλλήψεις για τον βιασμό 32χρονης
Επόμενο άρθροΣε υψηλα επίπεδα παρέμεινε ο πληθωρισμός σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ παρά την επιβράδυνση που δείχνουν τα στοιχεία της