Κρίσιμες συνεδριάσεις των “27”: Ουκρανία, άμυνα και ενέργεια στην ατζέντα

European and Ukraine flags fly outside the European Parliament, Tuesday, March 8, 2022 in Strasbourg, eastern France. Europe's worst refugee crisis since World War II grew even more severe Tuesday, with U.N. officials reporting that 2 million people have now fled Ukraine. (AP Photo/Pascal Bastien)

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση στην ατζέντα της άτυπης συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών σήμερα και αύριο στις Βερσαλλίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει μέσω του σχεδίου «έξι σημείων» και της σχετικής επιστολής του προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέμβαση ώστε να μπει «φρένο» στην αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου για να αποσυνδεθεί η γεωπολιτική από την ενεργειακή κρίση, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης πέτυχε να ενταχθεί στα συμπεράσματα του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρόβλεψη για δέσμη μέτρων, που θα απορροφήσει τις διακυμάνσεις των τιμών της ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Επιπλέον αναμένεται και πάλι να υπογραμμίσει ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα πανευρωπαϊκό, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Προηγούμενο άρθροe-ΕΦΚΑ: Παράταση καταβολής ασφαλιστικών υποχρεώσεων ως 31 Μαρτίου
Επόμενο άρθροΚ.Μακεδονία: Σε ποια σημεία είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες