Κραυγή αγωνίας από την ελληνική κοινότητα του Ισημερινού! “Η Πολιτεία γυρίζει την πλάτη στα παιδιά μας, δεν τους δίνει ελληνική ιθαγένεια” – HXHTIKO Focus FM

Με αφορμή την επιθυμία της μικρής Γεωργίας, που ζει στο Εκουαδόρ, αλλά δεν έχει ελληνικό διαβατήριο να επισκεφθεί τη χώρα του πατερα της, φιλοξενήθηκαν στον “αέρα” του Focus FM και της εκπομπής του Στέφανου Δαμιανίδη, οι κύριοι Αλέξης Ντόνας και Στάθης Στέφος.

Ο κος Στέφος, πρύτανης του Πανεπιστημίου του Εκουαδόρ, περιέγραψε μια κοινότητα δυναμική και ιδιαίτερα δραστήρια με μέλη που φτάνουν ακόμα και στο κοινοβούλιο της χώρας.

“Εδώ είμαστε μία αρκετά δυναμική κοινότητα, υπολογίζουμε ότι είμαστε πάνω από 2.000 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν οικογένειες που οι πρόγονοί τους βρέθηκαν εδώ πριν από 150 χρόνια. Αν πούμε ότι ειμαστε ξεχασμένοι από την μητέρα πατρίδα, θα είναι λίγο. Αυτά που συμβαίνουν είναι έως και προσβλητικά”.

Ο κος Ντόνας ζει στη Στουτγκάρδη και λειτουργεί ένα web radio radio που παρακολουθεί μία μεγάλη μερίδα της ελληνικής ομογένειας και είναι εκείνος που επικοινωνησε με το σταθμό προκειμένου να κάνει γνωστο το θεμα της μικρούλας. “Πρώτα σαν Έλληνας και μετά σαν απόδημος Έλληνας, ντρέπομαι για το Γολγοθά που βιώνουν τα αδέρφια μας στον Ισημερινό. Έχουμε στοιχεια για το πόσο είναι αφημένοι στο έλεος του Θεού οι άνθρωποι. Και από την άλλη, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου εξωτερικών, χαρακτηρίζει παράφρονα τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας του Εκουαδόρ, γιατί τον ενοχλούν τα mail που στέλνει για να γνωστοποιήσει τα προβλήματα της ομογένειας”.

“Είναι πολλά τα παιδάκια που είναι σε αυτή την κατάσταση”, συμπληρωσε ο κος Στέφος. ” Ο πατέρας της Γεωργίας, είναι Έλληνας γεννημένος στο Εκουαδόρ, ο οποίος διέκοψε τις σπουδές του για να υπηρετήσει τη θητεία του στην Ελλάδα.Είναι πολύ θλιβερό, αυτός ο άνθρωπος να μην μπορεί να γράψει το παιδί του στην Ελλάδα, να μην παίρνει καν απάντηση από την Πρεσβεια για το πρόβλημά του”.

“Πρέπει το πολιτικό προσωπικο να σκύψει πάνω από τα προβληματα του απόδημου ελληνισμού. Τους χρειαζόμαστε, οι ‘Ελληνες τους έχουν ανάγκη. Είναι λίγα τα θέματα, μπορούν να επιλυθούν πολύ εύκολα. Αφήστε τις λίστες και κάντε δουλειά” ήταν το μήνυμα του κου Αλέξη Ντόνα.

Προηγούμενο άρθροΝεκτάριος Δαπέργολας στον Focus FM: “Η κυβέρνηση σέρνει τη χώρα από τη μία ταπεινωση στην άλλη, ενώ οι Τούρκοι ξεσαλώνουν” – HXHTIKO
Επόμενο άρθροΤΩΡΑ: Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στη Σίνδο Θεσσαλονίκης