Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε το Δήμο Εορδαίας τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, όπου μέσα σε 50 περίπου λεπτά έπεσαν 77 εκατοστά νερού με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστιες καταστροφές.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου αποφάσισε την κήρυξη του Δήμου Εορδαίας, της ΠΕ Κοζάνης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν .
Την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντας προκειμένου χωρίς χρονοκαθυστερηση να διατεθεί εξοπλισμός και ανθρώπινο δυναμικό για την βοήθεια στους πληγέντες και ταυτόχρονα να υπάρξουν αποζημιώσεις σε κατοίκους και επαγγελματίες που πλημμύρησαν οι κατοικίες και τα καταστήματα τους. Να σημειώσουμε ότι η περιοχή έζησε ένα πρωτοφανές φαινόμενο όπου μέσα σε 50 λεπτά έπεσαν 77 χιλιοστά βροχής με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες, καταστήματα υπόγεια ενώ καταστράφηκαν και καλλιέργειες από την υπερχείλιση των αρδευτικών καναλιών.
Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες, δηλαδή έως στις 22 Φεβρουαρίου 2023.

Προηγούμενο άρθροΑττική: Έπεσαν πάνω από 2000 κεραυνοί και 40 εκατοστά νερού σε μια ώρα
Επόμενο άρθροΣταϊκούρας: Όσο περισσότερος δημοσιονομικός χώρος απορροφάται για την ενέργεια, τόσο λιγοστεύουν οι πόροι για άλλα μέτρα στήριξης