«Ο πυρήνας του νομοσχεδίου και της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας είναι ίδιος, είναι η ένταση της καταστολής απέναντι στον εχθρό λαό από ένα σάπιο, διεφθαρμένο και εγκληματικό κράτος» είπε στη Βουλή ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ και τις υποκλοπές.

«Καμία ανοχή στην κρατική βία, καμία συγκάλυψη» τόνισε, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, από «ένα κτήνος που φοράει τη στολή της Προστασίας του Πολίτη».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, επιχειρείται να μπει ταφόπλακα στην υπόθεση υποκλοπών, να βγουν λάδι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και να «μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία», όπως λένε οι κυβερνώντες, για να έρθουν νέα αντιδραστικά μέτρα σαν αυτά που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο.

Παράλληλα, επισήμανε πως η ΝΔ έκανε δεκτές παρατηρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε πως με το εν λόγω νομοσχέδιο νομιμοποιείται το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», διατηρείται και ενισχύεται «το απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε από όλες τις κυβερνήσεις». Έκανε λόγο για δήθεν σκληρή αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκλίνουν στα σοβαρά και τα κρίσιμα του νομοσχεδίου και διαφωνούν σε επιμέρους θέματα όπως για το αν η αρμοδιότητα της ΕΥΠ θα είναι στον πρωθυπουργό, «λες και πριν που δεν ήταν στον πρωθυπουργό η ΕΥΠ ήταν καλή».

Επιπλέον, μίλησε για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Προηγούμενο άρθροΚαταγγελία: Η απάτη των Funds και ο ρασοφόρος… κοράκι
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: “Η συμπαιγνία Τσίπρα και Μητσοτάκη αποδείχθηκε σήμερα” – Η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή