Κώστας Ιατρίδης στον Focus FM: Λάθος να καθίσουμε στο τραπέζι των διερευνητικών με την Τουρκία, μέσα σε αυτό το κλίμα των απτών απειλών. – ΗΧΗΤΙΚΟ

Ναι στους διαύλους επικοινωνίας, αλλά σε αυτή τη φάση -μέσα σε αυτό το κλίμα των απτών απειλών από την Τουρκία- δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να πάμε και να καθίσουμε στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών, δήλωσε μιλώντας στον Focus FM και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πτέραρχος εν αποστρατεία Κώστας Ιατρίδης.

«Έχουμε παράνομες διεκδικήσεις από την πλευρά της Τουρκίας και έχουμε επίσης ένα και μόνο θέμα να συζητήσουμε: οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδες. Αυτό θα έπρεπε να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, δυστυχώς δεν το ξεκαθαρίσαμε» είπε μεταξύ άλλων. Συνέχισε λέγοντας: «Θα πάμε να συζητήσουμε με την Τουρκία το αν θα επεκτείνουμε ή όχι τα 12 ν.μ. που είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας; Ή αν θα κλείσουμε τις γραμμές βάσης ή τους κόλπους; Όχι! Και γι΄ αυτό θα έπρεπε να το ξεκαθαρίσουμε».

«Όταν θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, η Τουρκία θα βάλει όλα τα θέματα επάνω σε αυτό. Δεν θα βάλει μόνο ένα θέμα.» υπογράμμισε ο κ. Ιατρίδης.

Για τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν στον απόηχο της ανακοίνωσης για την έναρξη των διερευνητικών επαφών σημείωσε ότι ο Ερντογάν δέχθηκε να πάμε σε διερευνητικές καθώς επιθυμεί να συνεχίζονται οι συνομιλίες και την 25η Μαρτίου, όποτε θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής στην οποία θα συζητηθεί το θέμα των κυρώσεων. «Είναι επόμενο να μην επιβληθούν κυρώσεις καθώς συνεχίζονται οι διερευνητικές» σημείωσε ο κ. Ιατρίδης εκτιμώντας ότι αφού περάσει η 25η Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος «θα αρχίσει πάλι μία από τα ίδια».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ:

Προηγούμενο άρθροΕΟΔΥ: 671 νέα κρούσματα στην Ελλάδα.
Επόμενο άρθροSOS από τους κατοίκους του δήμου Παιονίας για το hotspot της Νέας Καβάλας.