Κως: Καταδίωξη ταχύπλοου και σύλληψη διακινητή παράνομων μεταναστών

Ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε παράνομους μετανάστες από την Τουρκία προς τις ακτές της περιοχής Θερμά στην Κω καταδίωξαν και σταμάτησαν οι λιμενικοί, βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να κινείται μεταφέροντας ικανό αριθμό αλλοδαπών, προς τις ακτές της θαλάσσιας περιοχής “ΘΕΡΜΑ” της νήσου Κω.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με την χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων κάλεσε το ταχύπλοο να σταματήσει. Αντί αυτού άλλαξε πορεία κινούμενο προς τις τουρκικές ακτές προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την διάρκεια της οποίας το ταχύπλοο προσπάθησε να εμβολίσει το περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γεγονός που ανάγκασε το πλήρωμα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να προβεί σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου. Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετά την ακινητοποίηση του ταχυπλόου προχώρησαν στην σύλληψη ενός αλλοδαπού χειριστή, φερόμενου ως διακινητή των άλλων δεκαέξι (16) αλλοδαπών επιβαινόντων.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

Προηγούμενο άρθροΕλλείψεις φαρμάκων: Η λίστα του ΕΟΦ με τα φάρμακα ευρείας χρήσης
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη αλλοδαπός διωκόμενος στην Κακαβιά Ιωαννίνων