Κορυφώνονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 49η Επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα ανοίξουν στις 8:30 και θα κλείσουν στις 13:00, με την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης κεκλεισμένων των θυρών.

Θα ακολουθήσει η πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Στη Θεσσαλονίκη οι μαζικές συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν νωρίς το απόγευμα από την Πολυτεχνική Σχολή. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε προσυγκέντρωση στις 17:00, ενώ στις 18:00 αναμένεται να ξεκινήσουν πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο, επί της οδού Τσιμισκή.

Την ίδια ώρα, σε συγκέντρωση και πορεία στο ίδιο μέρος καλούν οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αναρχικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία που πρόσκεινται σε αυτές τις δυνάμεις, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν τη δική τους πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έπειτα από το ΠΑΜΕ.

Αυξημένα θα είναι σήμερα τα μέτρα ασφαλείας. Ο σχεδιασμός της αστυνομίας θα βγάλει 5.700 αστυνομικούς στους δρόμους, οι οποίοι θα αναπτυχθούν σε κομβικά σημεία της Αθήνας.

Επί ποδός οι αστυνομικές δυνάμεις και στη Θεσσαλονίκη. 

Στον ουρανό της Θεσσαλονίκης θα πετούν ελικόπτερο και drone της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να επέμβει εάν ξεσπάσουν επεισόδια και κριθεί απαραίτητο.

Τα ξημερώματα σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα σε άτομα που βρίσκονταν στην είσοδο του ΑΠΘ.

Κλειστό το κέντρο της πόλης – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Αποκλεισμένο θα είναι από τις 5 το απόγευμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων.

Από τις 14:30 και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων, δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπές- εκτροπές της κυκλοφορίας θα υπάρξουν στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ. Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

Επίσης από τις 06:00 και μέχρι τη λήξη των σχετικών εκδηλώσεων δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στις παρακάτω οδούς:

-Εγνατία, στο τμήμα της από οδό Δωδεκανήσου μέχρι την οδό Εθν. Αμύνης.

-Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λάζου Εξάρχου μέχρι την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι την Στεφ. Δραγούμη.

– Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την πλατεία Σιντριβανίου μέχρι την πλατεία Λευκού Πύργου.

– Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Γ. Λαμπράκη.

– Καρ. Ντήλ, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Βασ.Ηρακλείου.

– Βασ. Ηρακλείου, στο τμήμα της από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρ.Ντήλ.

– Κ. Καραμανλή, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτανζόγλου.

– Ελ. Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Εγνατία.

– Ολυμπιάδος, στο τμήμα της από την οδό Ελένης Ζωγράφου μέχρι την οδό Κασσάνδρου.

 

Προηγούμενο άρθροΛάρισα: Άνοιξε η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Αθηνών – Είχε κλείσει μετά την ανατροπή βυτιοφόρου με εύφλεκτο υλικό
Επόμενο άρθρο“Έξυπνα κτήρια”: Τι είναι τα νέα voucher -Ποιοι οι δικαιούχοι