Κορυφαίος αξιωματούχος ΠΟΥ: Το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων είναι μέρος «κλινικής δοκιμής» για συλλογή δεδομένων – ΒΙΝΤΕΟ

Κορυφαίος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) παραδέχθηκε ότι όλοι όσοι κάνουν εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων αποτελούν ουσιαστικά μέρος μιας «κλινικής δοκιμής» για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Ο Tim Nguyen, Επικεφαλής Μονάδας Ετοιμότητας για τους Παγκόσμιους Μολυσματικούς Κινδύνους στο Πρόγραμμα Έκτακτης Ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν είναι ακόμη γνωστή καθώς δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε αυτήν την κλίμακα στο παρελθόν.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ένα πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΟΥ. Έχουμε όντως αβεβαιότητα σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτών των εμβολίων, επειδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτό το πλαίσιο και σε αυτήν την κλίμακα στο παρελθόν», προειδοποίησε ο Tim Nguyen.

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος για την απόφαση να μη παραστεί στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο: Την ώρα που φλέγεται η Ελλάδα, δεν θα μπορούσα να παραβιάσω το ίδιο το Σύνταγμα – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM
Επόμενο άρθροΝεκρός ανασύρθηκε 80χρονος λουόμενος στη Χαλκιδική