Το κλείσιμο χερσαίων συνόρων της χώρας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο πλαίσιο των μέτρων συγκράτησης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, από αύριο, Παρασκευή, στις 06:00 κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου στην Κρυσταλλοπηγή, ενώ από τη Νυμφαία Κομοτηνής θα επιτρέπεται μόνον η διέλευση φορτηγών. Ανοιχτά, αντιθέτως, θα μείνουν οι συνοριακοί σταθμοί Κακαβιάς Ιωαννίνων, Ευζώνων Κιλκίς και Προμαχώνα Σερρών.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, πέρα από PCR 72 ωρών, θα πρέπει να υποβληθούν και σε rapid τεστ. Στην ελληνική επικράτεια θα μπορούν να εισέρχονται μόνο όσοι επιδεικνύουν αρνητικό τεστ και υποβάλλουν PLF.

Ο κ. Πέτσας ενημέρωσε πως οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων γίνονται ακόμα πιο εντατικοί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός. Όπως εξήγησε, ενισχύονται οι δυνάμεις του ελεγκτικού μηχανισμού κι αυστηροποιούνται οι έλεγχοι για τις μετακινήσεις των πολιτών καθώς και στους χώρους εργασίας.

Προηγούμενο άρθροΣπύρος Πλακούδας στον Focus FM: «Τα Η.Α.Ε δεν ομιλούν απλά κατά της Τουρκίας.. Πράττουν! Υπάρχει ανάλογη σοβαρότητα από την Ελλάδα;»
Επόμενο άρθροΘέρμη: Εργασίες συντήρησης των δημοτικών ποδοσφαιρικών γηπέδων