Κορονοϊός: Ευρωπαϊκές χώρες η μία μετά την άλλη αίρουν τα περιοριστικά μέτρα

Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες οδεύουν προς πλήρη άρση των περιορισμών της πανδημίας.

Σουηδία: Τέλος της πανδημίας και επισήμως

Ήδη η Σουηδία κατήργησε όλους τους εναπομείναντες περιορισμούς κατά της Covid-19. Η κυβέρνηση της χώρας, η οποία καθόλη όλη τη διάρκεια της πανδημίας επέλεξε να μην προχωρήσει σε επιβολή lockdown, υιοθετώντας μια πιο ήπια προσέγγιση με συστάσεις προς τους πολίτες, κύρηξε και επίσημα το «τέλος της πανδημίας».

«Όσο γνωρίζουμε αυτή την πανδημία, θα έλεγα ότι έληξε», είπε η υπουργός Υγείας Λένα Χάλενγκρεν στην εφημερίδα Dagens Nyheter. «Δεν έληξε, αλλά όπως την γνωρίζουμε όσον αφορά τις γρήγορες αλλαγές και τους περιορισμούς έληξε», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Covid δεν θα κατηγοροποιείται πλέον ως κίνδυνος για την κοινωνία. Στην ίδια πορεία βρίσκεται και η Δανία.

Γαλλία: Τέλος στο πάσο εμβολιασμού στα τέλη Μαρτίου

Πιθανή η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού τον Απρίλιο στη Γαλλία. Το Παρίσι εκτιμά ότι το μέτρο θα αρθεί μόλις υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης στα νοσοκομεία.

Προς πλήρη άρση των περιορισμών στη Βρετανία

Την επίσπευση της κατάργησης των εναπομείναντων νομικών περιορισμών κατά του κορωνοϊού που ισχύουν στην Αγγλία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον. Όπως ανέφερε, στις 21 του μήνα, δηλαδή με την επανέναρξη των κοινοβουλευτικών εργασιών, θα παρουσιάσει τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη συμβίωση με τον κορωνοϊό.

Στο μεταξύ και η πολιτεία της Νέας Υόρκης καταργεί από σήμερα την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους ενώ και ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Τσάρλι Μπέικερ ανακοίνωσε και αυτός με τη σειρά του ότι από τις 28 Φεβρουαρίου παύει η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα σχολεία. Η κάθε σχολική περιφέρεια ωστόσο θα έχει τη δυνατότητα να λάβει μέτρα σε τοπικό επίπεδο, εφόσον το κρίνει σκόπιμο.

 

Προηγούμενο άρθροΔολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέοι οι 2 από του συλληφθέντες που απολογήθηκαν σήμερα
Επόμενο άρθροΤην Κροατία επισκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης