Για ποιο λόγο επιβλήθηκε το πρόστιμο – Τι βρέθηκε από τους ελέγχους της αστυνομίας
Πρόστιμο ύψους €5.000 επιβλήθηκε σε καφέ – αναψυκτήριο στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται από την αστυνομία για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή στα τραπέζια του καταστήματος δεν υπήρχαν αντισηπτικά. Εκτός από τη συγκεκριμένη περίπτωση, στη Θεσσαλονίκη επιβλήθηκαν από την αστυνομία πρόστιμα και σε 18 ακόμη παραβάσεις των μέτρων. Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 69.196 έλεγχοι, από τους οποίους οι 33.823 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 144 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

99 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

19 στο Βόρειο Αιγαίο,

19 στη Στερεά Ελλάδα,

14 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

9 στα Ιόνια Νησιά,

7 στην Κρήτη,

6 στο Νότιο Αιγαίο,

6 στην Αττική,

5 στη Δυτική Μακεδονία,

5 στη Θεσσαλονίκη,

4 στην Ήπειρο,

3 στην Κεντρική Μακεδονία,

1 στη Δυτική Ελλάδα και

1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 58.825 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 56.721 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.104 των 150 ευρώ.

36 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

13 στη Θεσσαλονίκη,

6 στην Κρήτη,

5 στο Βόρειο Αιγαίο,

4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

3 στη Θεσσαλία,

2 στην Πελοπόννησο,

2 στη Δυτική Μακεδονία και

1 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.377 ομοειδείς παραβάσεις.

8 παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα,

– σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ-ψητοπωλείου για εξυπηρέτηση 3 καθήμενων πελατών σε περίκλειστο υπαίθριο χώρο.

– σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, με επιβολή 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες.

Στην Αττική, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε νόμιμο εκπρόσωπο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο.

Στην Κρήτη, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Θεσσαλονίκη, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ – αναψυκτήριο για μη ύπαρξη αντισηπτικών σε τραπέζια.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.760 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.074 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 200 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Προηγούμενο άρθρο22 νέες θέσεις εργασίας στα ΕΛΤΑ με προκήρυξη ΑΣΕΠ
Επόμενο άρθροΗΧΗΤΙΚΟ-Focus FM: Καταρρέει το νοσοκομείο Ξάνθης. 900 χειρουργεία στην αναμονή