Τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το κόμμα Κασιδιάρη, αλλά και τη “μεταγραφή” Γεροτζιάφα στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου, Κωνσταντίνος Βαθιώτης.

Για τον καθηγητή στη Σορβόννη και γιατρό που πολιτεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, είπε αρχικά:

«Πρέπει να ήταν Οκτώβριος του 2021 όταν είχε βγει μέσω τηλεφώνου και έλεγε ότι η απάντησή μας στην πανδημία θα έπρεπε να ήταν η διεκδίκηση μαζικού εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός έπρεπε να είναι υποχρεωτικός έλεγε και ότι έχουμε εργαλεία να αντιμετωπίσουμε την πανδημία στην Ελλάδα(…) Έκανε τώρα τη μεταγραφή του, γιατί ήταν στο ΑΝΤΑΡΥΣΑ αν δε κάνω λάθος  και ο κ.Τσίπρας απλώνει την… εκλογική απόχη του, “ψαρεύοντας” στα νερά των εμβολιασμένων»

«Τι απέδειξε τώρα ο Τσίπρας; Ότι είναι το alter ego του Μητσοτάκη. Ο Τσίπρας είναι ο κόκκινος Μητσοτάκης και ο Μητσοτάκης είναι ο μπλε Τσίπρας. Και οι δύο για μένα είναι ελεγχόμενα πιόνια σε μια σκακιέρα που φαινομενικά έχει λευκά και μαύρα πούλια αλλά η διχρωμία είναι οφθαλμαπάτη», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την τοποθέτηση του κ. Καπραβέλου που ανέφερε ότι “στον όρκο του Ιπποκράτη δεν υπάρχει ο όρος υποχρεωτικότητα και ο γιατρός δε μπορεί να επιβάλλει τη γνώση του σε κάποιον” τη στιγμή που επί πανδημίας ήταν υπέρ του καθολικού εμβολιασμού ο κ. Βαθιώτης τόνισε:

«Ή ο κύριος Καπραβέλος είναι “όπου φυσάει ο άνεμος” και συμπεριφέρεται σα καιροσκόπος-δημαγωγός, τη μία λέει έτσι και την άλλη αλλιώς γιατί έτσι τον συμφέρει. Προσπαθεί να τρελάνει τον κόσμο μέσα από την αντιφατικότητα των δηλώσεών του. Δε βλέπω άλλο ενδεχόμενο. Παλιά ήταν εμβολιολάγνος και υπέρ της μάσκας και μετά άλλαξε(…) Όλοι όσοι έπαιξαν ρόλο σκληρών εμβολιολατρών κατά την πανδημία εξαργύρωσαν το ρόλο τους. Δε μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην πολιτική»

Εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως νομικός, ο κ. Βαθιώτης κλήθηκε να σχολιάσει τη νέα τροπολογία-“φράχτη” για τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές του Μαΐου, καθώς και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ.Τζανερίκου:

«Η δικαιοσύνη καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής δικτατορίας, αλλά και προηγουμένως, καθαγίαζε τις πολιτικές των ανθελληνικών κυβερνήσεων, αντιμετωπίζοντας τον πολίτη με απαξιωτική και εχθρική διάθεση. Δε λειτούργησε ως ελεγκτικός θεσμός, για να προστατεύει τον πολίτη από την κρατική αυθαιρεσία(…) Σωστά κατά την άποψή μου βγήκε και μίλησε ο κ. Τζανερίκος(…) Που ήταν το προηγούμενο όμως διάστημα και αυτός και οι υπόλοιποι δικαστικοί;»

«Δε λειτουργεί το Κράτος Δικαίου, έχει καταλυθεί το Σύνταγμα. Κοινώς έχουμε κοινοβουλευτική δικτατορία», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο προσκεκλημένος στον “αέρα” του FOCUS FM 103.6.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο με δύο νεαρές τραυματισμένες – Παρασύρθηκαν από ΙΧ
Επόμενο άρθροΠαναγιώτα Καλαποθαράκου: «Ποτέ στο παρελθόν νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν απειλούνταν με μαζικούς πλειστηριασμούς ακόμα και της κύριας κατοικίας και ποτέ δεν ήμασταν τόσο απροστάτευτοι»