Κωνσταντίνος Πουλάς: «Οι φορείς της χώρας μας δεν ασχολούνται καθόλου με ότι τους προσκομίζεται για θεραπευτική παρέμβαση»

Στην εκπομπή του Focus FM 103.6 «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» και στον Κώστα Τουτσίδη μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας του τμήματος φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Πουλάς.

Αναφέρθηκε στο θέμα των εμβολίων coivid-19 αλλά και στο θέμα των φαρμάκων που μπορεί να υπάρξουν τονίζοντας ότι «φτάσαμε να ασχολούμαστε με τα εμβόλια ακόμα και στην καθημερινότητα μας και σε κάθε φάση της κοινωνικής μας ζωής» την ώρα που «Οι φορείς της χώρας μας δεν ασχολούνται καθόλου με ότι τους προσκομίζεται για θεραπευτική παρέμβαση». Επισήμανε επίσης ότι μια δουλειά της δικής του ομάδας, που την έχουν κατοχυρώσει, ακολουθήθηκε από Αμερικανική εταιρεία και οδήγησε στην δημιουργία σκευάσματος που όπως είπε «μοιάζει να έχει πολύ καλά αποτελέσματα για τον Κορωνοϊό».

Παράλληλα επισήμανε πως: «Δεν ξέρουμε ποιά είναι η διάρκεια προστασίας την οποία προσφέρουν τα εμβόλια. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η διάρκεια των εμβολίων είναι μικρότερη από αυτή της φυσικής νόσησης.  Η πολιτεία έχει παραδεχτεί ότι για τη φυσική νόσηση προσφέρει έξι μήνες ασφάλεια και αυτή τη χρονική περίοδο προσφέρει σε όσους έχουν νοσήσει. Δεν μπορεί λοιπόν ένας που εμβολιάστηκε τον Ιανουάριο να έχει για οκτώ μήνες την πιστοποίηση της ανοσίας και να κυκλοφορεί χωρίς πρόβλημα».

Ο κ. Πουλάς ανέφερε επίσης ότι: «Σύμφωνα με το Ισραήλ η αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε ότι αφορά την μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ κάτω του 50 ίσως και του 40%. Προσπαθούμε λοιπόν να εμβολιάσουμε τον πληθυσμό μ ένα προϊόν που είναι χαμηλής αποτελεσματικότητας και δεν πιάνει τα στάνταρ τα οποία είχαμε θέσει. Όταν προσπαθούμε να πείσουμε κάποιον να εμβολιαστεί πρέπει να του τονίσουμε ότι έχει κάποιες πιθανότητες για κάποιες παρενέργειες».   

Παράλληλα τόνισε ότι: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλη η συζήτηση που γίνεται σήμερα έχει να κάνει αποκλειστικά με τα εμβόλια για τον covid-19 και όχι για τα δοκιμασμένα εδώ και χρόνια παραδοσιακά εμβόλια».

Ακούστε ολόκληρη την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον κ. Κωνσταντίνο Πουλά στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΥπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-Focus FM – Διαμαρτυρία τώρα στη Θεσσαλονίκη ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς