Για την πολυσυζητημένη νόσο X, που ενδέχεται να αποκτήσει το χαρακτήρα πανδημίας το επόμενο διάστημα και τα όσα κοινά μπορεί να έχει με την πανδημία της κόβιντ-19, μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο Αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Πουλάς.

«Πραγματικά είναι απορίας άξιον πώς μπορεί κανείς πριν εμφανιστεί αυτός ο ιός να γνωρίζει στοιχεία για την μολυσματικότητα, την επιθετικότητα, κάποιους μήνες πριν μας έρθει. Το μόνο που κρατάμε είναι η προαναγγελία της έλευσης ενός ιού με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά», ανέφερε αρχικά ο κ. Πουλάς.

«Το ερώτημα που τίθεται είναι αν τον προαναγγέλουν πώς μπορεί να ξέρουν. Τα ενδεχόμενα είναι δύο. Ή ο ιός είναι κατασκεύασμα και προέρχεται από τη φύση ή είναι τεχνητό δημιούργημα. Η σκέψη κάποιου ότι προβλέπει κάτι με αυτά τα χαρακτηριστικά σημαίνει ότι αυτό που θα έρθει είναι δημιούργημα(…) Το 2020 ο ΠΟΥ προανήγγειλε τα κατασκευάσματα και συνεργαζόταν για την κατασκευή ιών με την Κίνα και απεδείχθη λίγους μήνες μετά ότι στα εργαστήρια της Γιουχάν γίνονταν τέτοιες διεργασίες(…) Άρα δεν είναι κάτι περίεργο», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την προέλευση της νόσου X και τις υποψίες που γεννιούνται ότι θα “γεννηθεί” από ζώα, ο κ. Πουλάς είπε:

«Όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες σε Παγκόσμιο επίπεδο φροντίζουν να διαμορφώσουν τις συνθήκες έτσι ώστε όταν προκύψει κάτι καινούργιο τα πράγματα να είναι ακόμη πιο δύσκολα απ’ όσα ζήσαμε με τον κορωνοϊό», ενώ για τις προτάσεις αντιμετώπισης ενός ιού (εμβόλια, εγκλεισμοί-lockdown) που ούτε καν εμφανίστηκε έως τώρα επισήμανε:
«Προφανώς και θα ακολουθήσουν παρόμοιες τακτικές, αφού τις έχουν ήδη δοκιμάσει, αλλά το μόνο που μπορούμε να αντιτάξουμε είναι η αντίσταση και η αφύπνιση όλο και περισσότερου κόσμου»

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας της εθελόντριας που τη δάγκωσε οχιά – Πέντε περιστατικά απομάκρυνσης φιδιών την τελευταία εβδομάδα
Επόμενο άρθρο“Μας ισοπεδώνουν – 200.000 αγρότες από αύριο χωρίς εισοδήματα και χωρίς ασφάλεια” Γιάννης Βάγκος // ΗΧΗΤΙΚΟ