Ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον καρδιολόγο, Κωνσταντίνο Φαρσαλινό, είχε ο Στέφανος Δαμιανίδης στον “αέρα” του FOCUS FM 103.6 σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα του κορωνοϊού.

Ο κ. Φαρσαλινός αρχικά σχολίασε με καυστικό τρόπο την υποψηφιότητα του γιατρού κ. Γεροτζιάφα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πανδημίας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις με διάφορες δηλώσεις του:

«Πρόκειται για μια αποθέωση της δημοκρατικής διαδικασίας και των δημοκρατικων ηθών. Δεν αμφιβητώ βέβαια το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Αναφέρομαι όμως στο δημοκρατικό ήθος μέσα από τη πιο άθλια δήλωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά δεν ήταν και η μόνη. Η συγκεκριμένη έλεγε: “Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι κοινωνικό δικαίωμα”(…) Έχει εκφράσει και ρατσιστικό σχόλιο ο ίδιος, για εργαζόμενο από το Μάλι και το δικαίωμα που έχει να αποφασίσει ή όχι να εμβολιαστεί. Το είχε αναπαράγει και η εφημερίδα η “H ΑΥΓΗ”»

«Αυτά που είπε και ο συγκεκριμένος και οι άλλοι κατά τη διάκεια της πανδημίας δε πρέπει να ξεχαστούν. Είμαι σίγουρος ότι οι Θεσσαλονικείς δε θα ξεχάσουν καθ α βάλουν πιο πάνω την αξιοπρέπειά τους προτού ψηφίσουν», πρόσθεσε.

Με αφορμή την υπογραφή από τον Τζο Μπάϊντεν στον Κογκρέσο για τερματισμό της έκτακτης ανάγκης από τον κορωνοϊό, ο κ. Φαρσαλινός στάθηκε στη διατήρηση, μέχρι και σήμερα, ορισμένων μέτρων ως κατάποιπα από την εποχή κόβιντ στην Ελλάδα:

«Θυμάστε πόσα εκατομμύρια τεστ κάναμε στην Ελλάδα οι δημόσιοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλλοι τα παιδιά στα σχολεία. Το αποτέλεσμα ήταν ότι νόσησε όλος ο πληθυσμός. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Και βλέπουμε πως συνεχίζονται ακόμα για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς και για ασθενείς που πρόκειται να νοσηλευτούν, και για συνοδούς(…) Εκεί που όποιος δεν έκανε εμβόλιο πριν ένα εξάμηνο να είναι ψεκασμένος, αρνητής της επιστήμης κλπ, τώρα τι έγινε;».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΣε διαθεσιμότητα τέθηκαν ο αστυφύλακας και ο ειδικός φρουρός που συνελήφθησαν για ναρκωτικά
Επόμενο άρθροΟ συνταγματολόγος Βασίλης Σπύρου για την παραίτηση Χρ. Τζανερίκου