Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: “Ο κύριος Τζανάκης βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα και δε διαφέρει σε τίποτα από εκείνους τους οποίους χαρακτηρίζει”

” Όσο λάθος είναι να αποδίδεις ένα συγκεκριμένο αίτιο χωρίς διερεύνηση σε έναν αιφνίδιο θάνατο, το ίδιο και χειρότερο ( αν εισαι και ειδικός) είναι να αποκλείεις τη οποιαδήποτε αιτία” ανέφερε ο γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός σχολιάζοντας στον Focus FM 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, τις δηλώσεις του Διευθυντή της Πνευμονολογικής του ΠΑΓΝΗ και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Νίκου Τζανάκη περί “ψεκασμένων” και ανύπαρκτων αιφνιδιων θανάτων.

“Ο κος Τζανάκης προφανώς δεν μπορεί να γνωρίζει την ιατροδικαστική διερεύνηση όλων των αιφνίδιων θανάτων, ούτε και αν αυτοί έχουν αυξηθεί. Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα δεν αφορά τους αιφνιδιους θανατους αλλά το σύνολο θανάτων από οποιαδηποτε αιτία.

Δεν ξέρω γιατί ο κος Τζανακης έχει τόση αγωνία να αποκλείσει συγκεκριμένη αιτία, αλλά αυτή η αγωνία του, θα έπρεπε να τους προβληματίσει όλους.”

“Στις νέες ηλικίες, ακόμα κι αν εχουν αυξηθεί οι αιφνίδιοι θάνατοι, δεν μπορεί αυτό να φανεί στη συνολική θνησιμότητα, γιατί ο αριθμός των θανάτων είναι πολύ μικρός σε αυτές τις ηλικίες σε σχέση με μεγαλύτερες. Άρα δεν περιμένουμε από την υπερβάλλουσα θνησιμότητα να δούμε εάν έχουμε αύξηση αιφνίδιων θανάτων.Ο κύριος Τζανάκης βγάζει συμπεράσματα με τον ίδιο τρόπο που χαρακτήρισε κάποιους άλλους που βγάζουν συμπεράσματα και δε διαφέρει καθόλου, το αντίθετο μάλιστα”.

Αναφορικά με την πρόταση του κου Τζανάκη να επανέλθουν οι μασκες στα σχολεία ο κος Φαρσαλινός υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία επαρκής επιστημονική απόδειξη ότι η μάσκα προσέφερε το οτιδηποτε στα σχολεία

“Θεωρώ ανήθικο να στοχοποιούνται τα παιδιά όπως έγινε τα 2 προηγούμενα χρόνια. Είναι δείγμα ηθικής κατάπτωσης μιας κοινωνίας να θεωρεί δημοσιο κίνδυνο τα παιδιά. Είναι ντροπή. Ας μας πουν οι ειδικοί σε ποιο μέρος του κόσμου σταμάτησε η διασπορά με τη χρήση μάσκας”.

Προηγούμενο άρθροΑτζέντα 2030: Μια πραγματικότητα που είναι ήδη εδώ
Επόμενο άρθροΑ. Λαυρέτζος για Ιταλικές εκλογές: “Αναμφίβολα θα τους βάλουν τρικλοποδιά, ώστε να φανεί αργότερα ότι αυτές οι δυνάμεις τελικά απέτυχαν”