«Ο μόνος τρόπος να λήξει η πανδημία είναι, δυστυχώς, να νοσήσουν όλοι και οι εμβολιασμένοι, αυτή είναι η ισχυρή φυσική ανοσία» τόνισε ο γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.

«Ο κ. Βασιλακόπουλος εκεί που μας έλεγε ότι είναι πολύ αυξημένη η θνητότητα σε αυτούς που έχουν κάνει τρεις δόσεις σε σχέση με αυτούς που έχουν κάνει τέσσερις, επαναφέρει το θέμα της ανοσίας, δεν ξέρω αν εννοεί τη λεγόμενη “ανοσία αγέλης” την οποία μας διαφήμιζαν μέχρι το Δεκέμβριο και μας την ξαναφέρνουν αλλά τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει» σημείωσε προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει “ανοσία αγέλης” υπό την έννοια ότι θα σταματήσουν οι μολύνσεις και ότι θα μας προστατεύει από τη μόλυνση είτε η νόσηση, είτε το εμβόλιο».

Όσον αφορά τα εμβόλια τόνισε «…το να μελετείς τα εμβόλια δεν συμβαίνει με το να τα πραγματοποιήσεις σε ένα δις πληθυσμό». «Το να τα μελετείς σημαίνει ότι καταγράφεις τα πάντα σε κίτρινες κάρτες, έχοντας ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, στο οποίο τα επιβάλλεις μάλιστα, άμεσα ή έμμεσα».

Για τις ΗΠΑ που κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων, ο κ. Φαρσαλινός υπογράμμισε «έχουν μετατρέψει και αυτό είναι ξεκάθαρο, την ιατρική επιστήμη σε business».

Ακούστε όλα όσα είπε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΚινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΦωτιά στη Βουλιαγμένη κοντά στον Αστέρα