Κων/νος Φαρσαλινός στον Focus FM 103.6: “Νέα μελέτη δείχνει ότι ο εμβολιασμός σε νέους 18-24 ετών, αυξάνει έως και 45 φορές την πιθανότητα μυοκαρδίτιδας” – ΗΧΗΤΙΚΟ

“Ψευδείς” χαρακτήρισε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη ο γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινος, τις δηλώσεις του υπουργού υγείας ότι οι θάνατοι είναι πολύ λιγότεροι γιατί η εμβολιαστική κάλυψη είναι στο 90% στον ευάλωτο και στο 75% στον ενήλικο πληθυσμό.

“Δυστυχώς για τους πολιτικούς το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων καταγράφει όχι μόνο το ποσοστό εμβολιασμού, αλλά το ποσοστό εμβολιασμού ανά εβδομάδα. Μπήκα να δω για τους άνω των 60 ετών, πως έχει κυμανθεί μέσα στο 2022, η 3η δόση του εμβολίου. Φαίνεται λοιπόν, ενώ σήμερα έχουμε κάπου 78%, από τον Ιανουάριο είχαμε 73%. Το 90% του εμβολιασμού της 3ης δόσης, έχει ολοκληρωθεί από τα μέσα Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου. Άρα αυτό που ο υπουργός υγείας είπε ότι η διαφορά που έχουμε σήμερα σε σχέση με τον Απρίλιο με τους θανάτους, οφείλεται στο εμβόλιο (3η δόση) δεν ισχύει, διότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι σήμερα”, σημείωσε.

“Ενώ έχουμε παντελή έλλειψη στοιχείων ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, άνοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση. Δεν είναι προσωπική άποψη οτι δεν μπορεί να επιβληθεί καμία ιατρική πράξη, ακόμα κι αν με απόλυτη βεβαιότητα έχει όφελος”, πρόσθεσε ο κ. Φαρσαλινός.

“Νέα μελέτη δείχνει οτι ο εμβολιασμός σε νέους 18-24 ετών αυξάνει έως και 45 φορές την πιθανότητα μυοκαρδίτιδας. Κυρίως με το εμβόλιο της Moderna. Μεγαλύτερο ποσοστό από το να κάνεις μυοκαρδίτιδα εξαιτίας του ιού”, υπογράμμισε ο ίδιος.

“Επιμένουν στην ασφάλεια του εμβολίου όταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει επίσημα καταγράψει επιπλοκές. Οι διαπρεπέστατοι και παγκοσμίως γνωστοί επιστήμονες που έβγαιναν πέρσι και έλεγαν δημόσια ότι ππρόκειται για τα πιο αποτελεσματικά και πιο ασφαλή εμβόλια στην ιστορία της ανθρωπότητας σήμερα ντρέπονται για αυτές τις δηλώσεις ή όχι;”, αναρωτήθηκε.

Προηγούμενο άρθροΑναστάσιος Λαυρέντζος στον Focus FM 103.6: “Ενώ η Τουρκία διαπραγματεύεται τα πάντα, εμείς ακολουθούμε την πολιτική του “ναι σε όλα” – ΗΧΗΤΙΚΟ
Επόμενο άρθροΚαταγγελία στον Focus FM 103.6: Σκουλικιασμένα ρύζια, ληγμένα κρέατα και αποφάγια σε κοινωνικά γεύματα δήμου και σισσίτια εκκλησίας – ΗΧΗΤΙΚΟ