Κομοτηνή-Πρόσκληση : Τραγούδησαν το Εμβατήριο καταστροφής της Σμύρνης

focusfm.gr
9 Αυγούστου 2024, 22:20
Κομοτηνή-Πρόσκληση : Τραγούδησαν το Εμβατήριο καταστροφής της Σμύρνης

Μια απαράδεκτη πρόκληση σημειώθηκε χθες βράδυ της Κυριακής 4/8/2024 στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, απ’ την Τουρκοκύπρια Isin Karaca σε εκδήλωση απ’ τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας.

Η συγκεκριμένη Τουρκοκύπρια τραγουδίστρια ανέβασε παιδάκια στην κεντρική σκηνή της συναυλίας, με όλους τους Εγκαθέτους να παρακολουθούν και να χειροκροτούν ζητωκραυγάζοντας “ΖΗΤΩ Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ” τραγουδώντας το “Εμβατήριο της Σμύρνης”, που είναι αφιερωμένο στην καταστροφή των Ελλήνων και της Σμύρνης από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Μια από τις πιο μαύρες στιγμές στην ιστορία του Ελληνισμού δηλαδή.

Το τουρκικό παρακράτος έστειλε , προφανώς, το δικό του μήνυμα στην Αθήνα μέσω Κομοτηνής τως “αντίποινα” για την ματαιωθείσα συναυλία της Δέσποινας Βανδή στην Σμύρνη.

Σε έναν χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής , με συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (2.000 ευρώ) και την οικονομική ενίσχυση επιφανών επιχειρηματιών, ένας εκ των οποίων και ο Λεβέντ Σαδήκ, γιου του πρώην βουλευτή Αχμέντ Σαδίκ, το τουρκικό παρακράτος προσέβαλλε την ιστορική μνήμη των Ελλήνων και των Θρακιωτών!

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ποιές είναι οι αντιδράσεις του τοπικού πολιτικού δυναμικού για την εκδήλωση αυτή. Η κ. Işın Karaca διέπραξε μία απρέπεια εντός ελληνικού εδάφους προσβάλλοντας ακόμη και τους Έλληνες συγχρηματοδότες της.

Χορηγία 2.000 ευρώ της ΠΑΘ στην εκδήλωση, από την διοίκηση Τοψίδη. Η διοίκηση του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη χρηματοδότησε την συγκεκριμένη εκδήλωση με 2.000 ευρώ, όπως κάνει άλλωστε για πολλές εκδηλώσεις σε όλους τους νομούς.

Ο Περιφερειάρχης κ.Τοψίδης δεν γνώριζε τι  θα προέκυπτε, όμως οι συνεργάτες του θα έπρεπε να είναι υποψιασμένοι. Ο Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Παναγιώτη Χαλβατζή ή τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη Νίκο Ευκαρπίδη, που vς πρώην συνεργάτες του υπουργού και βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη γνωρίζουν το “παίζεται” σε παρόμοιες εκδηλώσεις αλλά και στον Σύλλογο Επιστημόνων της μουσουλμανικής μειονότητας. Από αυτούς οφείλει άμεσα να ζητήσει διευκρινήσεις, ενώ η κοινή γνώμη πρέπει να ενημερωθεί για το αποψινό αίσχος που εξελίχθηκε στην έδρα της ΑΜΘ.

'; var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();
";var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();