Κομισιόν: Η ΕΕ προσδοκά από την Τουρκία αποκλιμάκωση

Στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αλλά και τι προσδοκά η ΕΕ από την Άγκυρα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υπεύθυνος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πίτερ Στάνο κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τον κ. Στάνο η ΕΕ προσδοκά την αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας ενώ αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας στις Βρυξέλλες σημείωσε ότι «η EE ήταν πολύ ξεκάθαρη στο πλαίσιο των προσδοκιών», κάτι το οποίο μεταφέρθηκε στον Ιμπραήμ Καλίν, όπως είπε, και συμπλήρωσε ότι «η προσδοκία της ΕΕ είναι η αποκλιμάκωση».

«Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο ξανά να ξαναδούν τι έγινε από την πλευρά της Τουρκίας και να επανεκτιμήσουν αν η ΕΕ θα προχωρήσει στο δρόμο της θετικής ατζέντας και τη δέσμευσης με έναν εποικοδομητικό διάλογο ή εάν θα να διερευνηθούν όλες οι άλλες επιλογές όπως υπογραμμίστηκε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου» επισήμανε ο κ. Στάνο τονίζοντας την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθρο«Βιβλίο στο σπίτι για την τρίτη ηλικία» από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες δήμου Παύλου Μελά
Επόμενο άρθροΔ. Ωραιοκάστρου: «Πράσινες Αποστολές – Green Missions» – Μαθαίνουμε να ανακυκλώνουμε σωστά και κερδίζουμε δώρα!