Κομισιόν: Ανακοίνωσε το 8ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

FILE PHOTO: European Union flags flutter outside the EU Commission headquarters in Brussels, Belgium June 17, 2022. REUTERS/Yves Herman/File Photo

Η Κομισιόν, προχώρησε στην υιοθέτηση του όγδοου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στην οποία περιλαμβάνεται και η απόφαση για επιβολή πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου το οποίο θα ισχύσει αρχής γενομένης από τις 5 Δεκεμβρίου.

Αυτό το πακέτο, επισημαίνει η Κομισιόν, το οποίο έχει συντονιστεί στενά με τους διεθνείς εταίρους μας, ανταποκρίνεται στη συνεχιζόμενη κλιμάκωση και τον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης προσάρτησης ουκρανικού εδάφους με βάση ψευδή «δημοψηφίσματα», της κλιμάκωσης των πολεμικών επιχειρήσεων με επιπλέον στρατό, και της διατύπωσης ανοιχτών πυρηνικών απειλών.

Το νέο πακέτο εισάγει νέες απαγορεύσεις εισαγωγών από την ΕΕ αξίας 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον περιορισμό των εσόδων της Ρωσίας, καθώς και περιορισμούς στις εξαγωγές, οι οποίοι θα στερήσουν περαιτέρω από τη ρωσική στρατιωτική μηχανή και βιομηχανία βασικά εξαρτήματα και τεχνολογίες και από την οικονομία της ευρωπαϊκές υπηρεσίες και τεχνογνωσία.

Προηγούμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου θα πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας
Επόμενο άρθροΕπίδομα παιδιού: Πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ