Κοινωνικός τουρισμός: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα μετά το αλαλούμ στην ηλεκτρονική εφαρμογή του προγράμματος

Μετά το αλαλούμ στην ηλεκτρονική εφαρμογή του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός, με χιλιάδες δικαιούχους να διαμαρτύρονται, καθώς δεν μπορούσαν να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να υποβάλλουν αίτηση, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν τις ασφυκτικές προθεσμίες που είχε δώσει η ΔΥΠΑ, η υπηρεσία αποφάσισε, να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Έτσι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή από την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 17:00 μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23:59.

Η επιλογή δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα (1 Ιουλίου αντί για 1 Αυγούστου) και αφορά σε 300.000 επιταγές με προϋπολογισμό 35 εκ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι
Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Τιμές επιδότησης
Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024),ενώ η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Προηγούμενο άρθροΞέσπασμα Κ.Βελόπουλου στο MEGA: Η Ελληνική Λύση δεν εργαλειοποιεί την πίστη όπως κάνουν κάποιοι
Επόμενο άρθροΠατέρας ξέχασε την ενός έτους κόρη του στο αυτοκίνητο- Κατέληξε από ασφυξία το κοριτσάκι