Κοινή δήλωση Θ. Δρίτσα- Γ. Τσίπρα: Μόνο για επικοινωνιακούς λόγους η αύξηση της θητείας.

«H κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει στην αύξηση της θητείας μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, σε βάρος της νεολαίας και της παραγωγικής της ένταξης», τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, Θοδωρής Δρίτσας και αν. Τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Οι τομεάρχες προσθέτουν ότι «Αντί να προχωρήσει πρώτα στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και αναλόγως τις ανάγκες που θα προκύψουν να εξετάσει το ζήτημα της θητείας. Πριν οποιοδήποτε σχεδιασμό της θητείας έπρεπε να προηγηθεί η ορθή στρατηγική αναδιάταξη με προσανατολισμό στην αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής, σε συνδυασμό με την επιβαλλόμενη και όχι ρουσφετολογική αναδιοργάνωση».

«Οι λύσεις στις πραγματικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων χρειάζονται σοβαρό σχεδιασμό κάτι που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δε φαίνεται να διαθέτει. Η χθεσινή απόφαση για αύξηση ούτε τα κενά θα καλύψει ούτε συνδυάζεται με σχεδιασμό μελλοντικής μείωσης της θητείας με βάση την προβλεπόμενη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και καλούμε την κυβέρνηση να το επαναξιολογήσει», σημειώνουν.

«Κατά τα άλλα είναι θετικό το γεγονός ότι το ΚΥΣΕΑ, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, αποφάσισε αυτή τη φορά να φερθεί θεσμικά και να διατηρήσει τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες.

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση-Ανακοίνωση για την αύξηση της ανεργίας και τις κυβερνητικές λαθροχειρίες.
Επόμενο άρθροΔημ. Σταθακόπουλος-Focus FM // Για να έχεις ειρήνη, πρέπει να είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για πόλεμο – Συνομιλίες τώρα ευνοούν μόνο τον καταπατητή.