Κοινά ναυτικά γυμνάσια Κίνας – Ρωσίας στον Ειρηνικό Ωκεανό

Φωτογραφία Αρχείου

Η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν κοινά ναυτικά γυμνάσια στον Ειρηνικό Ωκεανό, τα οποία περιλαμβάνουν ασκήσεις διάσωσης, καθώς και αντιμετώπισης αεροπορικών πληγμάτων, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Μόσχα και το Πεκίνο είχαν ενισχύσει τις στρατιωτικές σχέσεις τους στη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας. Η συνεργασία τους δεν έχει μειωθεί μετά τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, το Φεβρουάριο του 2022.

Βίντεο, που μεταδόθηκε από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, δείχνει εννέα μεγάλα πολεμικά πλοία να πλέουν σε σχηματισμό, με μέλη του πληρώματος να στέκονται προσοχή στη γέφυρα.

«Μέλη του Πολεμικού Ναυτικού των δύο χωρών πραγματοποίησαν ανθυποβρυχιακές ασκήσεις, απώθησαν αεροπορική επίθεση φανταστικού εχθρού, πραγματοποίησαν ασκήσεις διάσωσης στη θάλασσα και τελειοποίησαν τις τεχνικές απογείωσης και προσγείωσης ελικοπτέρων στη γέφυρα πολεμικών πλοίων», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Προηγούμενο άρθροΠυροβολισμοί τα ξημερώματα έξω από αστυνομικό τμήμα
Επόμενο άρθροΕξοργισμένοι μουσουλμάνοι στο Πακιστάν έκαψαν Χριστιανικές εκκλησίες και σπίτια και συνέλαβαν δύο Χριστιανούς κατηγορώντας τους ότι βεβήλωσαν το κοράνι