Κλοπές και καταστροφές σε τάφους – «Ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα στον δήμο μας…» – Έντονη αντίδραση από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών

Στο …μάτι του εγκληματικού κυκλώνα βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο οικισμός των Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου τα διαδοχικά κρούσματα έχουν εκτινάξει την εγκληματικότητα στα ύψη προκαλώντας τον έντονο φόβο των κατοίκων για την ασφάλειά τους. Την ίδια ώρα, τα εγκληματικά στοιχεία δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε κλοπές και καταστροφές σε τάφους στο Νεκροταφείο της περιοχής, βεβηλώνοντας με τον χειρότερο τρόπο τη μνήμη των νεκρών!

Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε νωρίς χθες το βράδυ (20.1.2022) στο κέντρο του οικισμού, επί της λεωφόρου Γεωργίου Παπανικολάου, όπου ομάδα αδίστακτων ατόμων επιτέθηκε με μαχαίρια σε δυο νεαρά άτομα, τα οποία τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Μια ημέρα νωρίτερα (19.1.2022), τέσσερα εγκληματικά στοιχεία, προσποιούμενα τους αστυνομικούς, εισέβαλαν στην κατοικία χρυσοχόου και με το πρόσχημα ότι αναζητούν ύποπτα άτομα προχώρησαν σε ληστεία αφού άσκησαν σωματική βία στον ιδιοκτήτη. Παρόμοια περίπτωση ληστείας καταγράφηκε και πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων σε κατοικία κοσμηματοπώλη (21.12.2021) όπου οι δράστες με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από τον χρηματοκιβώτιο χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

Και σαν δεν έφθαναν όλα αυτά, τα κακοποιητικά στοιχεία επέκτειναν το τελευταίο διάστημα την εγκληματική τους δράση και στον ιερό χώρο των Κοιμητηρίων των Πεύκων. Εκεί προκάλεσαν ζημιές σε μνήματα και αφαίρεσαν μεταλλικά καντήλια και θυμιατά, βεβηλώνοντας, μέσα στην περίοδο των εορτών, με τον χειρότερο τρόπο τη μνήμη των νεκρών και προκαλώντας την οργή των συγγενών που αντίκρισαν έκπληκτοι τις τραγικές και θλιβερότατες εικόνες. Να σημειωθεί ότι τα Κοιμητήρια Πεύκων γνωρίζουν την καταστροφική μανία των βανδάλων για δεύτερη φορά σε περίπου έναν χρόνο, με την προηγούμενη επίθεση να καταγράφεται πέρσι πριν τις γιορτές του Πάσχα!

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα…»

Τα διαδοχικά αυτά κρούσματα εγκληματικότητας, που καθημερινά «εμπλουτίζουν» τον μακρύ κατάλογο των περιστατικών, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις δεκάδες δημόσιες καταγγελίες του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη για «δραματική έλλειψη αστυνόμευσης της περιοχής». Για το γεγονός αυτό, μάλιστα, απευθύνθηκε με αλλεπάλληλες επιστολές του στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., όπως και στις Δικαστικές Αρχές με μηνυτήριες αναφορές.

«Τα τελευταία περιστατικά εγκληματικότητας στα Πεύκα ήρθαν να θυμίσουν σε κάποιους τις τραγικές ευθύνες που έχουν απέναντι στην κοινωνία, την οποία –όπως μαρτυρούν τα γεγονότα- εγκατέλειψαν στις τύχες της και στις ‘‘διαθέσεις’’ των εγκληματιών, στερώντας της κάθε ίχνος ασφάλειας και προστασίας», ήταν το πρώτο σχόλιο του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη.

Όπως εύστοχα επισημαίνει, «μόνο από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα στα τρία αυτά σοβαρά περιστατικά που συνέβησαν στον δήμο μας», για να αναρωτηθεί για μια ακόμη φορά για το «εάν οι ταγοί της δημόσιας τάξης και ασφάλειας έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στην κοινωνία και επίγνωση της υποχρέωσής τους να διασφαλίζουν καθημερινά την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας».

«Η εγκληματικότητα στον δήμο μας έχει ξεπεράσει προ πολλού την κόκκινη γραμμή του δημόσιου κινδύνου και κινείται εκτός ορίων. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες επικίνδυνων περιστατικών βίας, κλοπών και ένοπλων ληστειών, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας. Χρόνια φωνάζουμε για την ανάγκη του ανασχεδιασμού και ενίσχυσης της αστυνόμευσης σε όλη την έκταση του δήμου, για την ανάγκη της ενίσχυσης της επιχειρησιακής δράσης με επιπλέον αστυνομικούς και εξοπλισμό των Α.Τ. και Τ.Α του δήμου μας, για την επιβεβλημένη ανάγκη της ενίσχυσης της πρόληψης και αποτροπής της εγκληματικής δράσης με 24ωρη αστυνόμευση με πεζές περιπολίες, με περιπολίες οχημάτων και μοτοσικλετιστών. Δυστυχώς η φωνή μας είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Από το αποτέλεσμα κρίνεται ότι οι έχοντες την ευθύνη της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. δεν συγκινούνται ιδιαίτερα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του εναπομείναντος στελεχιακού δυναμικού των Τμημάτων του δήμου μας, καθώς το Τ.Α. και Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών είναι πλήρως αποδεκατισμένα, η εγκληματικότητα είναι ανεξέλεγκτη και τα κακοποιά στοιχεία συνεχίζουν να δρουν ανεμπόδιστα και πλήρως αποθρασυνόμενα σε ένα περιβάλλον χωρίς τη στοιχειώδη και ελάχιστα απαιτούμενη προληπτική αστυνόμευση. Επιτέλους, θα αναλάβει κανείς τις ευθύνες του για τα τραγικά περιστατικά που ανά πάσα ώρα μπορούν να συμβούν; Ποιος θα απολογηθεί για την απώλεια ανθρώπινης ζωής που μπορεί να υπάρξει σε ένα τέτοιο περιστατικό;», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
Προηγούμενο άρθροΕκατοντάδες χριστουγεννιάτικα δέντρα του δήμου Νεάπολης-Συκεών προς ανακύκλωση
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εργασίες συντήρησης την Κυριακή στην Περιφερειακή οδό