Κλιματιζόμενοι χώροι στη Θεσσαλονίκη εν μέσω καύσωνα. Όλες οι λεπτομέρειες

Δήμος Θεσσαλονίκης

Πρόσθετους κλιματιζόμενους χώρους για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες θέτει σε λειτουργία ο δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι θα λειτουργούν με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και θα παραμένουν καθημερινά ανοιχτοί μέχρι τη λήξη του φαινομένου από τις 11.00 το πρωί έως και τις 7.00 το απόγευμα είναι οι ακόλουθοι:

1. Ισόγειο Κέντρου Αρχιτεκτονικής, Αγγελάκη 13, τηλ. 2313 318.400
2. Τέταρτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Γρηγορίου Λαμπράκη 42, τηλ. 231 0 212.002
3. Πέμπτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Αλεξανδρείας 27, τηλ. 231 0 820.110

Σημειώνεται ότι η δομή αστέγων της οδού Ανδρέου Γεωργίου 13 (τηλ. 2310-528811) θα βρίσκεται σε διαρκή λειτουργία με απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, το προσωπικό των δομών αστεγίας που εργάζεται στο πεδίο και η Δημοτική Αστυνομία θα προσφέρουν νερό, θα ενημερώνουν για τη λειτουργία των κλιματιζόμενων χώρων και θα δίνουν οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα.

Δήμος Παύλου Μελά

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παύλου Μελά, ενημερώνει ότι θα είναι ανοιχτοί οι παρακάτω κλιματιζόμενοι χώροι λόγω καύσωνα, προκειμένου να βρουν καταφύγιο δροσιάς πολίτες και μέλη ευπαθών ομάδων:

1. Το θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη (Πέμπτη 24/6 & Παρασκευή 25/6, 09.00 – 21.00. Σάββατο 26/6, 12.00-20.00)

2. Η αίθουσα στο ΚΑΠΗ Πολίχνης, Βενιζέλου 31 (Πέμπτη 24/6 & Παρασκευή 25/6, 10:00 – 18:00)

Στο πλαίσιο της πολιτικής σχεδίασης εκτάκτων αναγκών και προκειμένου να αντιμετωπιστούν χωρίς προβλήματα από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της πόλης οι υψηλές θερμοκρασίες, ο Δήμος έχει μεριμνήσει για τη λειτουργία των παραπάνω κλιματιζόμενων χώρων που θα λειτουργήσουν ως αίθουσες υποδοχής και αναμονής του κοινού.

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει ότι στον παραπάνω χώρο είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, καθώς και όλα όσα προβλέπονται για την αποφυγή διάδοσης του COVID 19.

Δήμος Θέρμης

Κλιματιζόμενους χώρους στη διάθεση των ανθρώπων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από τον καύσωνα, θέτει ο δήμος Θέρμης.

Έτσι, από την Πέμπτη (24/6) έως και την Κυριακή (27/6) θα παραμένουν ανοιχτοί, με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ οι αίθουσες των ΚΑΠΗ σε Βασιλικά, Θέρμη και Πλαγιάρι για τη φιλοξενία ανθρώπων οι οποίοι έχουν ανάγκη να βρίσκονται σε κλιματιζόμενους χώρους.

Επιπλέον, για την προστασία από τον καύσωνα συστήνεται στους πολίτες:
– Η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.
– Η ένδυση με ανοιχτόχρωμα ρούχα.
– Η χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου.
– Η λήψη άφθονων υγρών.
– Η λήψη αλμυρής τροφής προς αποφυγήν αφυδάτωσης (εφόσον δεν συντρέχει θέμα υπέρτασης).
– Η επιλογή βάδισης σε σκιερές πλευρές των δρόμων (εφόσον είναι ανάγκη να κινηθεί κάποιος πολίτης σε εξωτερικό χώρο).

Δήμος Καλαμαριάς

Το θεατράκι της Χηλής ανοίγει για τις δύο επόμενες μέρες ο Δήμος Καλαμαριάς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, για όσους έχουν ανάγκη από λίγη δροσιά, μιας και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, δίνει υψηλές θερμοκρασίες για τις επόμενες μέρες.

Από τις 7:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα το θεατράκι της Χηλής, που διαθέτει κλιματισμό, θα παρέχει μία ανάσα δροσιάς στους άστεγους, αλλά και σε όποιον έχει ανάγκη.

Δήμος Λαγκαδά

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, η Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. θα διαθέσει κλιματιζόμενες αίθουσες για το κοινό και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, προκειμένου να προστατευτούν από τη ζέστη.

Με τήρηση των μέτρων προστασίας και του υγειονομικού πρωτοκόλλου οι αίθουσες θα είναι ανοικτές αποκλειστικά για τις ημέρες που θα διαρκέσει ο καύσωνας.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι από σήμερα Πέμπτη 24/6/2021 και ώρες από 9π.μ. έως 9μ.μ. είναι οι εξής:

• ΚΑΠΗ ΛΑΓΚΑΔΑ
• ΚΑΠΗ ΞΥΛΟΥΠΟΛΗΣ

(σε περίπτωση που θα υπάρξει ανάγκη θα διατεθεί και ο χώρος του παλαιού Δημαρχείου Σοχού).

Προηγούμενο άρθρο80 φίλαθλοι της Φινλανδίας διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό
Επόμενο άρθροΑΕΚ: Για το αριστερό άκρο της άμυνας Μπαρέκα