Κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι νοσηλευτές στη Βρετανία

Δεκάδες χιλιάδες νοσηλευτές στη Βρετανία σχεδιάζουν να κλιμακώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους τον επόμενο μήνα, καθώς η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους για αυξήσεις μισθών.

Το συνδικάτο RCN (Royal College of Nursing) προκήρυξε σήμερα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της 1ης Μαρτίου. Προειδοποίησε ότι σε αυτήν την κινητοποίηση θα συμμετάσχει το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και άλλες υπηρεσίες που είχαν εξαιρεθεί τις προηγούμενες φορές.

Οι διήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις του RCN το προηγούμενο τρίμηνο αφορούσαν μόνο 12 ώρες κάθε ημέρα.

«Μέχρι τώρα, ζητούσαμε από χιλιάδες μέλη μας να εξακολουθήσουν να εργάζονται κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων. Πλέον όμως είναι σαφές ότι αυτό απλώς παρατείνει τη διαμάχη (με την κυβέρνηση)», είπε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Πατ Κάλεν, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξει τομέας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) που θα μείνει ανεπηρέαστος.

Η Βρετανία βιώνει το μεγαλύτερο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων εδώ και δεκαετίες, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων από διάφορους κλάδους, προκαλώντας πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Προηγούμενο άρθροΔιασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης 9χρονη που έπεσε από τις σκάλες στο σχολείο της
Επόμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Στηρίζουμε τους αδύναμους – Δεν είναι παροχές με την έννοια εξαγοράς ψήφων