Κλείνουν πάλι τα πάντα από αύριο – Κλειστές οι εκκλησίες και χωρίς αγιασμό τα Θεοφάνεια

Έκτακτες ανακοινώσεις για αυστηροποίηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού έγιναν από την Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας από αύριο το πρωί μέχρι τις 11 Ιανουρίου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των υπηρεσιών που λειτουργούν σήμερα. Σταματά το click away, κλείνουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία και επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00-05:00.

Στόχος της απόφασης αυτής είναι να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

Οπως είπε ο Στέλιος Πέτσας:

«Παρατηρείται καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα. Τα κρούσματα όμως παραμένουν ψηλά και η πίεση συνεχίζεται στο ΕΣΥ. Περίπου 2.500 συμπολίτες μας πέρασαν Χριστούγεννα σε κλίνες κορωνοϊού σε όλη τη χώρα. Τα δεδομένα αυτά επιβάλλουν να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση. Η ελπίδα του εμβολίου δεν είναι ευχή, αλλά πραγματικότητα πλέον. Ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολα και αργά επέρχεται η βελτίωση σε αντίθεση με την επιδείνωση. Είναι ανάγκη ό,τι χτίσαμε να μην γκρεμιστεί από την χαλάρωση λίγων ημερών έτσι ώστε να ξαναγυρίσουμε σταδιακά σε μια μορφή κανονικότητας. Να μπορέσουν τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία με ασφάλεια.

Ετσι, από αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου μέχρι 11 τις Ιανουαρίου, μένουμε σπίτι και αναστέλλεται η λειτουργία όλων των υπηρεσιών που λειτουργούν σήμερα.

Σταματά το click away, κλείνουν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, επανέρχεται απαγόρευση μετακινήσεων 21:00-05:00 με εξαίρεση εργαζόμενους και όσους βρίσκονται σε ανάγκη. Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές και δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων».

 

Προηγούμενο άρθροΜε την 14η αγωνιστική συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Superleague
Επόμενο άρθρο11 συλλήψεις και 1.001 παραβάσεις των μέτρων την Πρωτοχρονιά