Έκλεισε οριστικά το θέμα της διερεύνησης του αποκαλούμενου σκανδάλου της Novartis σε σχέση με την καταγγελλόμενη δωροδοκία των 10 πολιτικών προσώπων, με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Με το εν λόγω βούλευμα (υπ’ αριθμ. 764/2023) το οποίο εκδόθηκε περίπου επτά χρόνια μετά την έναρξη των ερευνών, οι δικαστές έκριναν πως δεν δωροδοκήθηκαν τα 10 πολιτικά πρόσωπα από την εταιρεία Novartis ώστε να προωθήσουν τα φαρμαρμακευτικά σκευάσματά της.

Παράλληλα, με το βούλευμά τους τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου απαλλάσσουν τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Novartis Hellas Κωσταντίνο Φρουζή, τον καθηγητή Νίκο Μανιαδάκη και ακόμη τρία στελέχη της μητρικής εταιρείας από την πράξη της δωροδοκίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας στο εν λόγω αδίκημα «σε ό,τι αφορά στα 10 πολιτικά πρόσωπα».

Ωστόσο, ενώ το σκέλος αυτό της υπόθεσης κλείνει, ο οικονομικός εισαγγελέας Χρ. Μπαρδάκης με παραγγελία του ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε βάρος 15 γιατρών.

Προηγούμενο άρθροΚατέρρευσε ξαφνικά και πέθανε 37χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στη Βοιωτία
Επόμενο άρθρο«Το παράθυρο Overton και η χειραγώγηση των μαζών» : Τραπεζικός, Σερέτης Γρηγόρης