ΚΚΕ: Μάταια ο πρωθυπουργός αναζητεί συγχωροχάρτι

«Μάταια ο πρωθυπουργός αναζητεί συγχωροχάρτι, γιατί οι ευθύνες για την τεράστια καταστροφή δεν αφορούν γενικά σε “λάθη” αλλά στη συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων, να αντιμετωπίζουν ως “κόστος” την προστασία της ανθρώπινης ζωής, γι’ αυτό δεν έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας», αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του μετά τη συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Το γεγονός ότι δε χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, πρώτα απ’ όλα το εξασφάλισε η λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία στα πύρινα μέτωπα, εκεί όπου κάτοικοι με πυροσβέστες και εθελοντές, έδωσαν μάχη να προστατεύουν τη ζωή, τις περιουσίες τους, τον φυσικό πλούτο», τονίζει το ΚΚΕ.

«Αν για τον πρωθυπουργό η επόμενη μέρα, ενώ οι πυρκαγιές συνεχίζονται, ξεκινάει με όχημα τη δήθεν “πράσινη μετάβαση”, για να τρέξουν γρήγορα τα επιχειρηματικά σχέδια που θυσιάζουν το περιβάλλον για τα κέρδη των λίγων, για το λαό ξεκινάει με τον αγώνα να αποκατασταθεί πλήρως ότι καταστράφηκε, να ματαιωθούν οι “μπίζνες” πάνω στα καμμένα», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά στην Τανάγρα Βοιωτίας – Δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή
Επόμενο άρθροΚ. Βελόπουλος για τη συνέντευξη Μητσοτάκη : Δεν ανακοίνωσε ούτε μία παραίτηση για την «πολιτική ευθύνη» που ανέλαβε, όπως ο ίδιος πρέσβευε το 2018