ΚΚΕ: Αύξηση-Παρωδία του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε η κυβέρνηση

«Η αύξηση-παρωδία του κατώτατου μισθού αποτελεί “πάγωμα” -για έναν ακόμη χρόνο- στα άθλια επίπεδα, που τον κατέβασαν με κυβερνητική απόφαση εδώ και μία δεκαετία, καταργώντας την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή τη σημερινή εξαγγελία του πρωθυπουργού για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%.

«Η ανακοίνωση της κυβέρνησης», συμπληρώνει το ΚΚΕ, «συνιστά πρόκληση προς τους εργαζόμενους, αφού κι αυτά τα ψίχουλα έχουν εξανεμιστεί και με το παραπάνω από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και από τον πρόσφατο αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης, που κάνει τους εργαζόμενους ακόμα πιο “φτηνούς” και “ευέλικτους».

«Με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ο κατώτατος μισθός δεν καθορίζεται από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις των εργαζομένων, αλλά από τον εκάστοτε υπουργό εργασίας, με βάση τις λεγόμενες αντοχές της οικονομίας, δηλαδή την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου και με στημένους “κοινωνικούς διαλόγους”», αναφέρει το ΚΚΕ.

«Εδώ και τώρα να επαναφέρουν τον κατώτερο μισθό στο ύψος από το οποίο τον “κούρεψαν”, στα 751 ευρώ ως βάση για αυξήσεις. Να καταργήσουν τον νόμο Βρούτση-Αχτσιόγλου, τον οποίο ψήφισαν και εφάρμοσαν από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον βασικό μισθό και τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Προηγούμενο άρθροΈκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς
Επόμενο άρθροΑχαΐα: Αγροτοδασική πυρκαγιά στη Ζήρια Αιγίου