Κιβωτός του Κόσμου: Ξηλώνεται το ΔΣ της ΜΚΟ – Απομακρύνεται ο πάτερας Αντώνιος και η σύζυγός του

Νέες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της Κιβωτού του κόσμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε για όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την συνέχιση της λειτουργίας της δομής.

Το πρώτο πράγμα που ανακοίνωσε ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να ξηλώσει τη διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου και να την αντικαταστήσει. «Πρώτη έγνοια μας είναι τα παιδιά και για αυτό η εξέλιξη είναι επιβεβλημένη», είπε ο ίδιος.

«Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις», είπε ο κ.Οικονόμου, ξεκινώντας τις αναφορές του στην Κιβωτό του Κόσμου. «Ο νόμος ισχύει για όλους, εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού στη σύσκεψη που έγινε νωρίτερα. Παράλληλα, δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών και στην ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής. Υπάρχουν τρία μέτρα, πιο γρήγορη εξέταση των αιτήσεων, ενίσχυση των ανάδοχων οικογενειών και διεύρυνση των ηλικιακών κριτηρίων για να μπορεί κάποιος να γίνει ανάδοχος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι, πέραν του πατρός Αντωνίου, η Κιβωτός διοικείται από ένα 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου προΐστατο η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή.

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι έχουν υπάρξει αλλαγές για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής στη μείωση του χρόνου που απαιτείται μέχρι την ένταξη στο εθνικό μητρώο αναδοχής, στη θέσπιση του επιδόματος αναδοχής από 325 έως 1.200 ευρώ τον μήνα στη διεύρυνση των ηλικακών ορίων καθώς από 30-60 ετών που ήταν τώρα είναι 25-75 έτη με μέγιστη διαφορά του αναδόχου με το παιδί τα 50 έτη.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις αλλαγές που έχουν γίνει «το 40% των παιδιών που ήταν στα ιδρύματα το 2019, είναι τώρα σε ανάδοχες οικογένειες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για σοβαρές καταγγελίες για ένα ευαίσθητο θέμα όπως τα παιδιά τονίζοντας ότι «χρειάζεται πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών από τις αρχές, δεν χρειάζεται αδιαφορία ούτε και κωλυσιεργία».

«Η ΕΛΑΣ συνδράμει στην έρευνα και εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη χωρίς διακρίσεις» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης. Η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό του Κόσμου. Πρέπει να έχουν προστασία ό,τι εξέλιξη και να έχει η υπόθεση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προηγούμενο άρθροΙνδονησία: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ κοντά στη Τζακάρτα – Τουλάχιστον 50 νεκροί
Επόμενο άρθροΚαβάλα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένο