«Κιβωτός του Κόσμου»: Κακουργηματική δίωξη στον πατέρα Αντώνιο»

Αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια βρίσκεται ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρας Αντώνιος.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων ολοκληρώθηκε με την άσκηση ποινικής δίωξης, η οποία εκτός από την κακουργηματική κατηγορία που απαγγέλθηκε στον ιερέα, περιλαμβάνει και πλημμελήματα που αφορούν κατά περίπτωση τον ίδιο αλλά και άλλους επτά πρώην εργαζόμενους στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε, ο πατέρας Αντώνιος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς φέρεται να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά 19χρονο πρώην φιλοξενούμενο της «Κιβωτού» αλλά και έναν 15χρονο που συνεχίζει να διαμένει σε δομή της οργάνωσης. Οι αξιόποινες πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022.

Επιπλέον, ο πατήρ Αντώνιος και οι επτά πρώην υπάλληλοι κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν κατηγορίες, όπως:

  • Βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή
  • Απλή σωματική βλάβη κατά συρροή
  • Απειλή σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή
  • Έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή
  • Ηθική αυτουργία σε όλες τις παραπάνω πράξεις (αφορά τον πατέρα Αντώνιο) και
    συνέργεια σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή (αφορά έναν παιδαγωγό σε δομή της επαρχίας).

Το σκέλος της δικογραφίας που αφορά την κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή. Προσεχώς αναμένεται να κληθεί σε απολογία ενώπιον του ο πατέρας Αντώνιος.

Το άλλο σκέλος της δικογραφίας για τα πλημμελήματα διαχωρίστηκε καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής και αναμένεται να προσδιοριστεί σύντομα η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Επίσης αντίγραφα της δικογραφίας έχουν αποσταλεί από την Εισαγγελία και σε άλλες κατά τόπους Εισαγγελίες, όπως του Πειραιά και της Χίου, για τις δικές τους ενέργειες, καθώς προέκυψαν ενδείξεις για τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.

Προηγούμενο άρθροΆνοιξε η πλατφόρμα για τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις 72 έως και 120 δόσεων
Επόμενο άρθροΡωσία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος του δημοσιογράφου της Wall Street Journal