Κίνδυνος για την υγεία με οσμή σκανδάλου στο ΑΧΕΠΑ! Επαναχρησιμοποιούν υλικά μίας χρήσης σε ασθενείς καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Απίστευτη καταγγελία στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη από τον πρώην πρόεδρο εργαζομένων του Νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπο Κοροξενό, για επαναποστείρωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών χειρουργείου μίας χρήσης!

«Τα υλικά μίας χρήσης δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται ούτε στον ίδιο τον ασθενή για δεύτερη φορά», υπογράμμισε τονίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει είναι «οικονομικής φύσεως».

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω έγγραφο που εστάλη από το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου στα Γραφεία Τύπου των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, η καταγγελία αφορά ενέργειες που λάμβαναν χώρα εν γνώσει (!) της διοίκησης του «ΑΧΕΠΑ» και της 4ης ΥΠΕ ως αποτέλεσμα των περικοπών στην υγεία με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται για τον ασθενή. «Προφανώς το θέμα το γνώριζαν και στο Υπουργείο…» τόνισε ο κ. Κοροξενός.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η πρόσφατη καθαίρεση της Δ/ντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας οφείλεται στη μη συμμόρφωσή της με το καταγγελλόμενο γεγονός.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συμμετοχή των δικηγόρων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 9/11
Επόμενο άρθροΣεπόλια: Νέα σύλληψη για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης