Κίνδυνος δημιουργίας πέμπτης φάλαγγας στον Έβρο-Λάθος επιλογή η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου – Σε έναν αιώνα από τώρα η Ελλάδα θα έχει πάνω από 50% μουσουλμάνους//Β. Μαρτζούκος στον Focus FM.

«Δεν μπορείς να έχεις στα μετόπισθεν της πρώτης γραμμής παράνομους μετανάστες όπου στο σύνολό τους σχεδόν είναι μουσουλμάνοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται» είπε μιλώντας στον Focus FM και στη Δέσποινα Μποτίτση ο ναύαρχος ε.α., Βασίλης Μαρτζούκος, αναφερόμενος στα σχέδια της κυβέρνησης περί επέκτασης στο Φυλάκιο του Έβρου. «Είναι μια εντελώς λανθασμένη επιλογή», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιδράσουν σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία δήλωσε ότι «θα λειτουργήσουν μάλλον αποσταθεροποιητικά και μάλιστα με τους κατάλληλους μηχανισμούς που η Τουρκία ξέρει και αναπτύσσει πάρα πολύ καλά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, νομίζω ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως πέμπτη φάλαγγα» ενώ αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με νορβηγική μελέτη, το 2135 η Ελλάδα θα έχει πάνω από 50% μουσουλμάνους. «Σε έναν αιώνα από τώρα. Αυτό τα λέει όλα» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις των Τούρκων, οι οποίοι με Navtex βγάζουν στο Αιγαίο το ερευνητικό «Τσε-σμέ», ο κ. Μαρτζούκος τόνισε ότι «θα πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη της στρατιωτικής αποτροπής γιατί αυτό είναι καθοριστικό στο να αποφύγουμε οτιδήποτε θερμό αργότερα».

«Πρέπει να σταλεί ένα πολιτικό, πειστικό μήνυμα προς την απέναντι πλευρά αλλά και προς φίλους ότι δεν αρκεί το ότι έχουμε αποτρεπτικές ένοπλες δυνάμεις, και τις φτιάχνουμε ακόμα πιο καλές, αλλά προτιθέμεθα να τις χρησιμοποιήσουμε εάν παραστεί ανάγκη. Τόνισε επίσης την ανάγκη να ενδυναμώσουμε τις περιφερειακές συνεργασίες (Ισραήλ, Αίγυπτο, ΗΑΕ, Γαλλία) καθώς, όπως υπογράμμισε, έχουμε συγκλίνοντα συμφέροντα», ανέφερε.

«Η Δύση διαρκώς είναι στο δίλημμα του να μη σκληρύνει οριστικά τη στάση της έναντι της Τουρκίας για να μη χαριστεί η Τουρκία στη Ρωσία. Ίσως εκεί θα ήταν ένα στοίχημα για τη δική μας διπλωματία, να πειστεί η Δύση ότι δεν υπάρχει περίπτωση στρατηγικής συμμαχίας Ρωσίας-Τουρκίας σε διάρκεια γιατί υπάρχουν δομικές διαφορές μεταξύ των δύο κρατών. (…) Συνεπώς η Δύση δεν έχει να φοβάται μια σταθερή, διαρκή και διαχρονική στρατηγική συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας και θα έπρεπε να είναι πιο τολμηρή έναντι της Τουρκίας προκειμένου να τη συνεφέρει» συμπλήρωσε.

«Οι διερευνητικές εμπεριέχουν το λεγόμενο “παιχνίδι ενοχής”, δηλαδή ποιος θα πάρει τη ρετσινιά ότι τις εγκατέλειψε» τόνισε όσον αφορά τις διερευνητικές Ελλάδας-Τουρκίας συμπληρώνοντας ότι «θα πρέπει να έχουμε μια κεντρική στρατηγική, σαφείς οδηγίες και κόκκινες γραμμές σε κάθε μορφή διπλωματικών επαφών, για να αποφύγουμε οποιοδήποτε ατύχημα, δηλαδή να μη μετατοπίσουμε τις θέσεις μας».

Ακούστε όλα όσα δήλωσε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΙωάννινα: Ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Έφερε εγκαύματα πιθανόν από γκαζάκι.
Επόμενο άρθροHXHTIKO-Focus FM//Θέμης Αδαμαντίδης – «38 χρόνια βελούδινης χροιάς».