ΚΙΝΑΛ: Πού αλλού κλείνει εθνική οδός για ένα εκ των προτέρων γνωστό καιρικό φαινόμενο;

Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργού Δημόσιας Τάξης να κλείσει την κεντρική συγκοινωνιακή αρτηρία της χώρας, την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με αιτιολογία την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία σε χιλιάδες οδηγούς οι οποίοι δεν είχαν πληροφορηθεί τίποτα σχετικό, υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Σε ανακοίνωσή του, ωστόσο, ο Τομέας Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει πως η έλευση της κακοκαιρίας ήταν γνωστή από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας και οι αρμόδιοι υπουργοί, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις τους, διαβεβαίωναν ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει τη «Μήδεια». «Στα σχέδιά τους, όμως, δεν περιλαμβανόταν το κλείσιμο της εθνικής οδού» σημειώνει.

Θεωρεί πως «ακόμη μια φορά η κυβέρνηση είναι απαράσκευη μπροστά στα καιρικά φαινόμενα. Ακόμη μια φορά αποκαλύπτεται η αδυναμία της να έχει μια σταθερή πολιτική για την αντιμετώπιση των καταστροφών. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση κλείνει αιφνιδιαστικά τις εθνικές οδούς για να αντιμετωπίσει ένα εκ των προτέρων γνωστό καιρικό φαινόμενο;» διερωτάται το ΚΙΝΑΛ.

Καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει τουλάχιστον μια συγνώμη από τους πολίτες που δε μπορούν να πάνε στις δουλειές τους, εξαιτίας μιας απόφασης που λήφθηκε “έτσι χωρίς πρόγραμμα”».