ΚΙΝ.ΑΛ: «Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την υποχωρητικότητα απέναντι στη Τουρκία»

Το Κίνημα Αλλαγής καλεί την κυβέρνηση να δείξει αποφασιστικότητα στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Με αφορμή την παρουσία του κ. Ερντογάν στα Βαρώσια και του Oruc Reis έξω από την Ρόδο, το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, τονίζει ότι «συνεχίζει και κλιμακώνει τις επιθετικές ενέργειες και επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Περιφρονεί κάθε κανόνα του διεθνούς δικαίου και τις αποφάσεις του ΟΗΕ».

Στο πλαίσιο αυτό το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει ότι «ο κ. Ερντογάν μόνο αποφασιστική και αποτελεσματική στάση καταλαβαίνει. Γι’ αυτό και η Κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα».

Εξηγεί πώς πρέπει «να εγκαταλείψει την υποχωρητικότητα που δίνει και πρόφαση στους εταίρους μας να αποφύγουν συγκεκριμένες αποφάσεις κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας και ζητά να «κινηθεί οργανωμένα αυτή τη φορά ώστε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου να αντιληφθεί ότι η Τουρκία θέτει σε κίνδυνο την Ειρήνη και την Ασφάλεια στη περιοχή και να αποφασίσει ουσιαστικές κυρώσεις».

Όπως υποστηρίζει θα πρέπει «να γίνει κατανοητό από όλους ότι η Ελλάδα θα υπερασπίσει με κάθε μέσο την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της Ελληνικής Λύσης για την εισβολή τηλεοπτικών συνεργείων σε ΜΕΘ
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: «Όταν οι δεσμοί (προκλήσεις) δεν λύνονται κόβονται δια της στρατιωτικής απάντησης!»